Mennyit ér egy állat kínhalála?
2017. június 20. írta: Katona Andrea

Mennyit ér egy állat kínhalála?

allatkinzas.jpg

Mindig megdöbbenek, amikor állatkínzásról hallok. El nem tudom képzelni, milyen lehet annak az embernek született véglénynek a személyisége, aki képes egy ártatlan, kiszolgáltatott állatot megkínozni, és ebben élvezetet találni.

Szinte minden hétre jut egy-egy ilyen hír. Egy 62 éves férfi kihajította a kiskutyát az ötödik emeleti lakás ablakából; egy 20 éves nő 35 fokos hőségben, víz és árnyék nélkül kizárta a kutyát az erkélyre; egy férfi röhögés és káromkodás közepette ásóval vágta ketté a síró kiscicákat, egy menekülni próbáló malacot három férfi a nyílt utcán egy vasrúddal vágott fejbe. De nem felejtjük el Fülöp kutya szörnyű sorsát sem, aki a kínzások következtében olyan borzalmas sérüléseket szenvedett, hogy a leggondosabb ápolás sem tudta már megmenteni. Emlékszünk a deteki mészárosként elhíresült kölyökre, aki videóra vette, ahogy baseball ütővel "bátran" agyonver egy kutyát, de előttünk van a megkínzott és elpusztult gólya története is.

Számtalan megdöbbentő és kegyetlen halál. Pedig emberként felelősek vagyunk az állatokért. Ha ők megtámadnak minket, elpusztítjuk őket, de azzal, aki őket kínozza és öli meg, szinte semmi sem történik. Az állatkínzás Magyarországon maximum két év szabadságvesztéssel büntethető, ám a bíróságok csak ritkán szabnak ki letöltendő börtönt, inkább a felfüggesztett büntetés, a pénzbírság vagy csak a szimpla megrovás jellemző.

Most egy süni volt az áldozat. Egy süni, aki csak bóklászott csendesen, egészen addig, míg egy elmebeteg, szadista, primitív féregnek meg nem született a gondolat az agyában, hogy milyen remek buli, ha a sünit élve elégeti egy disznóperzselővel és nézi annak pokoli kínjait. Megtette, felvette, és büszkén kitette a Facebookra...

Az Állatmentő Liga feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, bár az elkövető személye ismert. De lesz következménye? Vagy megússza, mint a deteki alpolgármester fia, akit a "szigorú" bíró hat hónap felfüggesztett börtönre, egy novella elolvasására, és az abból készült film megtekintésére kötelezett? Szégyen! A kommentek minden ilyen napfényre került eset kapcsán hasonlóak: egyértelműen elítélik az ilyen elkövetőket, és a többség hasonló halálnemet kíván a tettesnek. Mégsem történik semmi!

Kidobott, magára hagyott, elpusztított állatok, szemétbe hajított vagy élve elásott kölykök, láncra vert, víz és élelem nélkül tartott kutyák, túlzsúfolt menhelyek szegélyezik az utunkat. Ez nem emberség! Aki ilyet tesz, azt semmi sem gátolja meg abban, hogy holnap egy embertársára is ugyanilyen kegyetlenséggel rátámadjon és elvegye az életét. Ökölbe szorul a kezem, és érzem a tehetetlen dühöt! Az állat nem tárgy! Nem eldobható hulladék! Aki ilyet tesz, be kell zárni, gyógykezeltetni kell, mert veszélyes.

Ám a kormányt nem érdekli az állatvédelmi törvény módosítása, a kiszabott büntetések szigorítása. Én minden erőmmel küzdeni fogok azért - sok hasonlóan gondolkodó emberrel együtt -, hogy ez megváltozzon, az állatkínzás komoly következményekkel járjon, és létrejöhessen egy állatrendőrség, amelyik hatósági és intézkedési jogkörrel van felruházva, s amely elejét veheti sok ilyen kegyetlenségnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr6912727008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása