Viktorunk megtalálta igazi hivatását
2017. július 06. írta: Katona Andrea

Viktorunk megtalálta igazi hivatását

orban_gyomlal_facebook.jpg

Micsoda megkönnyebbülés, a mi Viktorunk megtalálta igazi hivatását. De az is lehet, hogy csak készül a 2018 utáni időkre. Ahogy elnéztük szakszerű gazoló mozdulatait, örömmel konstatáltuk, hogy igazi közmunkás válhat belőle, s napi 8 órányi munkával hazavihet bruttóban akár 81.530,- Ft-ot is havonta, feltéve, hogy jóban van a munkavezetővel, a polgármesterrel és nem mond csúnyát a kormányról. Ráadásul végre elmondhatná magáról, hogy megdolgozott a pénzéért.

Nem tudni, mi váltotta ki belőle a hirtelen rosszallást, és miért ugrott neki két tárgyalás között a járda szélén előbújó gaznak, de annyi biztos, most végzett életében először hasznos munkát. Ha már mozgásban volt, igazán végigmehetett volna az egész utcán, lett volna még ott tennivaló. Szerintem egy seprűt és lapátot is örömmel szereztünk volna neki. Kissé ugyan túl volt öltözve a feladathoz, a jövőben ehhez elég lesz egy sima melósnaci is, bár lássuk be, az sem sokkal rosszabb,  mint a két számmal kisebb turkálóból szerzett öltönyei, amelyek úgy állnak rajta, mint vízilovon a szmoking.

Mindenesetre egy dolog bizonyossá vált. Orbán Viktor utálja, ha aszfalt és betondzsungelébe be mer tolakodni bármilyen fű, fa vagy virág. Ez indokolhatja nagymértékű természetgyűlöletét és az ezzel együtt járó fairtási mániáját is. A Kossuth teret és a József nádor teret már tönkretette, most a Városliget van soron. Százéves fákat átültetni? A haver cége biztos sok pénzt kap ezért, és majd mossák kezeiket, ha a fák nem bírják az átültetést és kipusztulnak. A fák hibája! Meg Sorosé!

Most új tervek vannak. Fideszes tervek. 2013-ban törvénybe iktatta a Parlament a Liget Budapest projektet. A projektben eddig 8 tervpályázatot folytattak le az új épületekre és a parkra. Azt állítják, hogy a közvélemény teljes mellszélességgel támogatja a terveiket. Az igazság azonban az, hogy mind az emberek, mind a szakmai szervezetek tiltakoznak félrevezető információk és csúsztatások miatt.

A Liget Budapest projekt szerint nő a zöldfelület, csakhogy a zöldfelületbe a Városligeti-tó vízzel borított betonfelülete is beszámításra került, másrészt a kivágandó fák helyére kerülő építmények tetejére kerülő néhány centiméteres fűréteg is.

A Medián reprezentatív közvélemény-kutatásából, amely a Greenpeace megbízásából készült, az derült ki, hogy a megkérdezettek túlnyomó többsége, 81%-a elutasítja a Városliget tervezett módon történő átalakítását, s a fővárosban élők 86 százaléka ért egyet abban, hogy a tervezett múzeumok ne a Városligetben, hanem a zöldterületeket nem veszélyeztető helyszíneken kapjanak helyet.

Az a baj, hogy a jelenlegi vezetés úgy kezeli az országot, mint a saját hétvégi telkét. Nyilván rossz szemmel nézi, hogy egy fákkal teli parkban nem lehet focipályát építeni. Legyen minden betondzsungel, olyan sivár, mint a lelkük.

Vajon ki hiszi el, hogy fontosnak tartják a kultúrát? Ha érdekelné őket, nem így néznének ki a jelenlegi kulturális intézmények… Új épületek és intézmények csak azért kellenek, hogy a haveroknak legyen miből milliárdokat fizetni például a soha el nem készülő vagy értéktelen hatástanulmányokra, építkezésekre, és ki lehessen nevezni újabb haverokat, rokonokat az új intézmények élére.

Nekik nem számít a lakosság véleménye.

Mi lett a Kossuth térből? Betonrengeteg. 2013-ban a Föld napját ünnepelte meg a Fidesz azzal, hogy kivágta a Kossuth téren lévő 40 éves fák többségét.

Az a helyzet, hogy a báránybőrbe bújt farkason reped az álruha, hol egy népszavazási javaslat benyújtását, hol a Liget megvédését akadályozzák meg ismeretlen kigyúrt, kopasz férfiak és kivezényelt rendőrök. Az állampolgári ellenállás bűn lett, aki nem nyugszik bele a Fidesz mentálisan sérült nagyurának mániáiba, az ellenséggé válik, és kiadják rá a kilövési engedélyt. Büntetőügyek, eljárások, bírságok, elzárások, elcsattanó ütések…. Döbbenten néztem anno a fellökött Mécs Imre kezét a Facebook fotóin. A tüntetőket ért ütéseket. Mi jön még?

Tavaly az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője feloldotta a 2006-os eseményeket követő parlamenti bizottságok közös ülésein készült jegyzőkönyvek 80 éves titkosítását, melyből kiderült, hogy az akkor ellenzékben lévő Fidesz egyik képviselője szerint az MTV-székház előtti 2006-os tüntetésen a rendőröknek éles lőszert kellett volna használni.

Most ők vannak hatalmon. Ez a jövő? Én nem ilyen jövőt akarok. Nem akarok pusztítást, soha helyre nem hozható károkat, melyeket a kapzsiság irányít. Nyugalmat akarok, munkát, megbecsülést és tisztes megélhetést. Én nem adtam ilyen kormányzati cselekedetekre és tervekre felhatalmazást. A szememben ez a kormány már rég érdemtelenné vált ennek az országnak a vezetésére. Minden erőmmel dolgozom azon, hogy egy olyan országgá váljunk, ahol az országnak van miniszterelnöke, és nem a miniszterelnöknek országa.

Orbán Viktor, nem tudok rólad jót mondani, átok vagy te az országnak. Szívből remélem, hogy a magyar történelemben hamarosan csak egy apró bekezdésnyi rossz emlék leszel, mert a nevedhez gyűlöletkeltésen, értelmetlen pusztításon és gátlástalan lopáson kívül semmi más nem kapcsolható.

 

Dr. Katona Andrea
az OSZK volt főigazgatója, a Változást Akaró Szavazók (VÁLASZ) elnöke

Facebook: VÁLASZ-ra várva

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr4412727054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása