Nagy a Fidesz állatkertje….
2017. július 13. írta: Katona Andrea

Nagy a Fidesz állatkertje….

hvg.jpg

A hülyeség határtalan. Úgy is mondhatnánk, nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy túl alacsony a kerítés! Éppen ezért, ha úgy érzed, meleg van és leesett a vérnyomásod, elég beleolvasnod az online sajtóba vagy a Facebook remek bejegyzéseibe. Garantált, hogy nem lesz szükséged gyógyszerre, mert egy perc alatt a plafonon leszel.

Leszedi a Fidesz a gyűlölködő Soros-plakátokat. Nocsak? Jön a vizes VB, nem szeretnének egy nemzetközi incidenst? Könnyű meló lesz, a nagy részét már letépték vagy átírták a kiakadt állampolgárok. Sikeres kampány volt - mondhatná Orbán Viktor - , mindenkit tájékoztattunk a veszélyről. Igaz, hogy ez a "veszély" csak az ő zavart elméjében létezett, de hát csak megér az országnak pár milliárdocskát a vezér elmebaja. Halkan kérdezem: nem lenne olcsóbb a gyógyszer? Mint kiderült, ez a nagy nemzeti konzultáció "utókampánya" volt. Ez valami új fideszes marketing technika? Talán Ráhelke tanítja az egyetemen? Azon is gondolkodom, vajon milyen plakát jön ezek helyére? Nagyon meg kell gondolni, mert a településkép védelméről szóló törvény, melyet Áder "Bajszos" János szokás szerint gondolkodás nélkül aláírt,  "keményen" szabályozza, hogy ki-mit-mennyiért tacepaózhat. Ti mire tippelnétek? Koronás plakátra? Stadionosra? Vasutasra? Orbán Viktorra, amint egy síró focimezes fiúcska fejét simogatja? Vagy megtudjuk, hogy Magyarország a világ ura? Lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésre... Akár egy ötlet pályázatot is kiírhatnának. Természetesen csak azok indulhatnának, akik igazolni tudják, hogy az NER elvárásainak megfelelően töltötték ki a konzultációs kérdőívet.

No, nézzük tovább! Vizes VB. Remek esemény, a szervezés és a "profizmus" csimborasszója! Vajon a toronyugró medence milyen mély lett? 1,20? És víz lesz benne? Miről fog még kiderülni a megnyitó előtti hajnalon, hogy elfelejtették megcsinálni? Már attól ráz a hideg, ha meglátom a Dagály eredeti látványterveit és a kész épületet. Vajon feltűnt valakinek a kivitelezők közül, hogy a kettő köszönő viszonyban sincs egymással? Most tényleg a nyakunkon marad ez a rémálomba illő félig nyitott konzervdoboz, amely 41,6 milliárdba került? 41,6 MILLIÁRDBA!!!

dagaly.jpg

Olyan ez az épület, mint az ország. 2010-ben volt egy DEMO program,  gyönyörű ígéretekkel, de amiben ma élünk, annak köze nincs már azokhoz! Azon se csodálkozunk már, hogy a beruházás nem mondható igazán rentábilisnek, hiszen a VB-költségei túllépték a 140 milliárdot, a jegyek pedig csak pár milliócskát hoznak! A szellemi nagyságáról híres Kósa Lajos persze megnyugtatott mindenkit: „Természetesen szigorúan ellenőrizni fogja a parlament a költségvetés zárszámadásakor azt, hogy ez pontosan mire fordítódott és tételesen számolni kell mindennel, ami egyébként a vizes világbajnoksággal kapcsolatos kiadás.” Igaz ugyan, azt, hogy mi számít kiadásnak, majd ők döntik el. Ebbe pedig bőven belefér majd néhány miniszter új nyaralója is, meg egy-két karibi utazás, hiszen senki sem állíthatja, hogy ezek nem voltak szükséges kiadások. Tuti, hogy megtérül minden forint, hiszen a kormány ezért dolgozik véres verejtékkel éjjel-nappal, s Lázár Jánostól is megtudtuk a múltkor, hogy a felcsúti kisvasút bizony megtérülő beruházásnak minősül. Azért, bevallom őszintén, szeretném tudni, hogy kiknek térültek meg ezek a beruházások, mert hogy az országnak nem az tuti.

Na, most meg azt hittem, rosszul látok. A Facebookon egy álláshirdetés ugrik elém. Operatőröket keresnek a VB-re. Hát, igen! Ki gondolta, hogy baj lesz belőle, ha elüldözik a szakembereket... Nem úgy volt, hogy a III. osztályú futballisták mindenhova tökéletesek? Ha a minisztériumokba jók, akkor máshova is. Legalábbis ez volt a terv. Nos, ez nem jött be! Így hát, ciki, nem ciki, a Facebookon adtak fel álláshirdetést. Nem kereshetnénk ott miniszterelnököt is? Jobban járnánk!

operator.jpg

Lapozok tovább. Az arcom összerándul, egy cifra káromkodás csúszik ki a számon.... Balog páter kenetteljesen nyilatkozott CT ügyben, és képes volt kimondani, hogy szegény egészségügyet "álhírekkel" bombázzák, miközben ő tudja, hogy mostanra kétszer annyi CT van a kórházakban, mint korábban. Gyors fejszámolást végzek, decimális számrendszerről átállítom magam fideszes számrendszerre (a kétharmadot  és a 90%-os támogatottságot is így számolhatták), és megállapítom, hogy ez az ő értelmezésükben ez akár azt is jelentheti, hogy egy helyett már kettő van. Mármint az országban. Nem kórházanként, nem kerületenként, hanem csak úgy. Nem lehetne, hogy gyerekek helyett ezt a hazug, disznó kormányt szállítsák át nyitott mellkassal vizsgálatra egy másik kórházba? Lehetőleg egy hónapok óta felújítás alatt álló, túlzsúfolt útszakaszon, vagy a "nagyon biztonságos" hármas metrón! Az Országos Kardiológiai Intézetből hetente 8-10 beteget kell CT-re szállítani, és ez csak egy kórház a sok közül! De mit számít ez, lényeg, hogy szaporodjanak a stadionok.

Tovább nézelődöm. Nocsak! Áder "Bajszos" János kimerészkedett a való világba. Ismerkedni akart egy pályaudvaron az utasokkal. Nem volt jó ötlet, kifütyülték. Nem értette a dolgot, hiszen neki a Századvég munkatársai azt mondták, menjen nyugodtan, mert a közvéleménykutatások szerint jelenleg Magyarországon ő az egyik legnépszerűbb politikus. Tény, hogy sokat emlegetjük a nevét különféle eposzi jelzők kíséretében, valószínűleg ez zavarhatta meg a statisztikát. Bár az is előfordulhat, hogy csak simán eltévesztette a vonatot, és azt hitte, a felcsúti kisvasúton van. Tulajdonképpen jobb lenne, ha kalauznak állna, akkor minden menetjegyet aláírhatna, mégse lenne baj belőle. Micsoda karrier, és micsoda pályamódosítás!

Jézus ereje, jön a nap egyik fénypontja, egy Facebook bejegyzés. Vajon ezt egyedül sikerült kitalálni, vagy valaki segített?

huppa_hu_fb.jpg

Hmm, úgy látom, a klaviatúrán nem volt vessző és a pontos j se. De ahogy újra olvasom, világosság gyullad az fejemben. Tényleg, mekkora egy szemét ember ez a Soros! Miatta volt a tatárjárás és a mohácsi vész is! Meg még ki tudja, mi minden! Aztán elmélázok: ennek a lénynek, aki ezt írta, ugyanolyan szavazati joga van, mint egy értelmes embernek. Hogy lehet szavazati joga, mikor nem éri el egy sárgarépa szellemi szintjét sem. Sárgarépa? Na, nem! Legyen inkább gyökér!

Vérnyomást mérek: 190/100. Kicsit túltoltam. Most keresek egy üres hordót a kert végében, ahol nincs internet és nincs Facebook. Ma már nem vagyok elérhető, és ha kérhetem, ne hagyjatok üzenetet...

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr2712727060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása