“Kezed-lábad eltöröm, te faszfej…”
2017. július 20. írta: Katona Andrea

“Kezed-lábad eltöröm, te faszfej…”

civilhetes.jpg

Múlt hét pénteken, úgy estefelé két eseményre várták az érdeklődőket. Az egyik egy drága, giccses, mintegy 3,5 milliárd forintba kerülő megnyitó volt (hiszen cirkusz kell a népnek), a másik egy néhány fős, ám annál elszántabb csapat, azaz a Ligetvédők egyszerű rendezvénye. Ugye, mondanom se kell, melyiken voltak többen?

Az a helyzet, hogy a Liget sorsa, a fák kivágása nem érdekli az embereket. Úgy érzik, nincs közük hozzá, "ezek úgyis azt tesznek, amit akarnak"- mondogatják, és bele sem akarnak gondolni, mivel jár a zöldterületek folyamatos csökkentése, Orbánék fakivágási mániája. A maroknyi Ligetvédő a kormány számára csak eltakarítandó szemét, a Fidesz szavazóknak csak "mocskos libsi aljanép", és még az is értetlenül szemléli elkeseredett harcukat, aki egyébként nem ért egyet a Liget átalakításával.

Amikor megpróbálnak megállítani egy-egy álságos akciót - például, amikor a mi Viktorunk fejében megszületik a nagy ötlet, hogy át kell ültetni a kétszáz éves fákat -, verőemberek hada veszi körül őket, és a rendőrség ilyenkor diszkréten félrenéz.

Péntek este megrendezték a kivágott fák emlékére a "Loptatok már eleget, nem adjuk a Ligetet" című rendezvényüket. Készültek, meghívtak olyan felszólalókat, akiknek a véleményét fontosnak tartották, és akikről úgy gondolták, az emberek is szívesen meghallgatják őket.

De az embereket már semmi sem érdekli. Ennek az országnak annyi! Mert az itt élők tömege teljesen közönyös minden olyan üggyel szemben, amely ellen fel kéne lépni, így egyáltalán nem számít, akad-e az országban néhány ember, aki tesz is a változásért, nem pedig csak siránkozik. Gondoljátok át, mi mindent loptak el és tettek tönkre az országban, és van bőr a pofájukon azt mondani, hogy őket erre felhatalmazta a nép! A Liget csak egy a sok-sok aljasságuk közül. A félelemkeltés és az emberekben egyre növekvő közöny a legnagyobb fegyverük. Ha pedig ez így marad, a jövőnk egyértelmű! És ne gondold, hogy nem történhet meg, egyszer csak azt veszed észre, hogy fölötted vagy a gyereked fölött tornyosul egy ilyen agyatlan véglény. MERT HAGYTAD!

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr5512727072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása