Mennyi bőr van még a képeteken?
2017. augusztus 02. írta: Katona Andrea

Mennyi bőr van még a képeteken?

orbanistan.jpg

Dög meleg van, így egy hűvös szobában a gépem előtt ülök. Olvasom a híreket, a kommenteket, és a levegő egyre forróbb körülöttem. Mert ennyi pofátlan hazugságot, aljasságot már nehéz elviselni.

Napok óta zeng a média a Fidesz "jótékony, figyelmes" döntésétől, melyben álszent pofával Rétvári arról tájékoztat, hogy az iskolakezdés megkönnyítésére augusztusban dupla családi pótlékot fizetnek. A szülők már épp megkönnyebbülnének, amikor kiderül az is, amit nem mondtak: szeptemberben viszont egy forintot se kapsz! Szó sincs dupla pénzről, csak egyszerre fizetnek ki kéthavi összeget. A többség erre azonban csak akkor jön rá, amikor majd hiába várja a szeptemberi átutalást, így augusztusban a Fidesz az isten.

Gyurcsány kijelenti, hogy nélküle nem lehet leváltani a Fideszt. Miért? Vele lehet? Botka árulónak titulál mindenkit, és az ellenzéki vetélytársakra fröcsög. Néhány párt összefogást sürget, amelynek az az egyetlen feltétele, hogy ők legyenek a csapat vezetői, másképp nem játszanak. Ez a feltétel persze senkinek sem tetszik, és amikor őket hallgatom, valamiért eszembe jut a bunkó Trump, aki bárkit hátralök, hogy ő kerüljön az élre. Aztán vannak olyanok is, akik egyáltalán nem akarnak semmiféle együttműködést, mert mindenki hülye, csak ők a helikopterek. Milyen alapon akarják ezek,  hogy az emberek bízzanak bennük? Tettek érte valamit? Példát mutattak? Mert, ha ez a példa, amit csinálnak, akkor azt nem szeretném követni.

Most, hogy vége a vizes VB-nek főhet a fejünk, ki fogja üzemeltetni és fenntartani a Duna Arénát, mert a nagy rongyrázásban ez kimaradt a tervezésből. Egyszerű a válasz, te fogod fizetni, velem együtt. Várhatóan, ahogy ismerjük ezeket a kivitelezéseket - gondoljunk a Várbazár javítások miatti újabb és újabb átadására -, hamarosan hallani fogjuk, hogy leszakadt, megsüllyedt, beomlott, beázott, üzemképtelenné vált stb. Ezeket is mi fizetjük majd. Gazdag ország vagyunk! Nálunk van a legtöbb gazdag politikus.

A vizes VB egyik fő élménye - a sportolóinknak való szurkoláson túl - az volt, hogy végre az egyes versenyszámok között nem tűntek fel 10 percenként a hányingerkeltő kormánypropaganda dumák, nem voltunk erős és büszke ország, Soros is békésen mosolyoghatott, a versenyzőknek nem kellett ünnepélyesen megfogadni, hogy tiszteletben tartják Magyarország béka feneke alatt lévő kultúráját, és nyugodtan úszhatott a medencében a szír menekült kislány, most nem rugdosta ki a TEK-es kommandó.

Orbán Gáspár "atya" imával gyógyít egy repülőn, apját egy hasonszőrű elmebeteg Jézusként ábrázolja, és én azon gondolkozom, ha nem szűnt volna meg az OPNI, azt hinném ott vagyok látogatóban.

Kövér "Bajszos" Lackó is elfelejtette, mire való a parlament, azt mondta egy képviselőnek: ne kérdezzen olyanokat a kormánytól, ami nem tartozik rá. Hogy mi van? Nem arra volt kíváncsi, hányszor mos lábat a miniszterelnök egy héten, hanem arra, hogy mi a helyzet a letelepedési kötvényekkel, melyek körül túl sok a zavaros dolog. Vagy már tényleg ott tartunk, hogy nem tartoznak magyarázattal az ország megválasztott szolgái?

Látom, Pataky Attilát megint elvitték az UFO-k, vagy csak egy Fidesz megbeszélésen volt (a hatás ugyanaz), mert egy koncerten azt ordibálja, hogy a "liberális horda meg van őrülve a hatalomért, és azért bármit megtesz". Kár érte, nyolcadikos koromban még bírtam a fickót.

Aztán egy örömhír: újabb 8,5 milliárd megy Orbán kisvasútjára. Nem mondom, jó kis zsebpénz. 8,5 milliárd forint... 8.511 db 1 milliós kupac . Inkább fel se sorolom, mi mindenre lehetne elkölteni.

Ki ne maradjon a kormány alattomos terve, a bíróság teljeskörű bekebelezése, hiszen Vitya kitalálta, hogy a jövőben kialakítandó új rendszer szerint minisztériumi alkalmazottakból és kormánytisztviselőkből csinálnának bírókat. Ja, hogy a bíróság független szerv? Csak volt, barátom, csak VOLT!

A koronát az olvasgatásra az alábbi hír tette fel: Berlinben bemutatnak egy filmet, Orbánisztán címmel. Nem is ezzel van a baj, hanem azzal, amit alatta olvastam: A filmet egy Berlinben élő magyar nő rendezte, az előzetesben.... És én azon gondolkoztam, hogy már egy filmkészítésért is lecsuknak. Nem csodálkoztam, kezdjük megszokni az ilyesmit. Aztán jöttem rá, hogy filmelőzetesről volt szó. Hova jutottunk, ha ebben az országban a szónak ez a jelentése már fel se merül bennem....

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr7412727102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása