Flúgos Futam, avagy ki nyeri a 2018-as választást?
2017. augusztus 14. írta: Katona Andrea

Flúgos Futam, avagy ki nyeri a 2018-as választást?

flugos_futam_1.jpg

Azt hiszed, nehéz kérdés? Nem az. A helyzet mai állása szerint a válasz egyértelmű. Az is tuti, hogy a jövő évi választásnak - hála az ellenzéki pártok önző és minősíthetetlen működésének - egy nagy vesztese lesz: a VÁLASZTÓ!

Jelenleg ugyanis a helyzet a következő: van egy olyan új akadálypálya, amelyen a kampányidőszakban végig kellene futni a pártoknak, miközben az egyes sávok nem ugyanolyanok, azaz esélyegyenlőségnek nyoma sincs. Így van, aki végig vizesárokban, gödrökkel teli, nehezített pályán fut, lábán egy régi, lyukas Tisza cipővel, van, aki menő sportszerkóban nyomja és előre ünnepelteti magát, de olyanok is akadnak, akik - szponzoruktól függően - Mountain Bike-kal, crossmotorral, vagy egyenesen helikopterrel száguldanak a cél felé, saját lábuk helyett.

A cél előtt azonban, fél lábbal a dobogón már ott áll a vigyorgó, győzelmét csalással megszerző, atletikus termetűnek egyáltalán nem mondható nyertes, akit tuti nem lehet azzal vádolni, hogy a Fair Play díjra hajt. A pályát ugyanis az ő utasításai alapján csinálták, a sorsolás is az ő elképzelése szerint történt, így nem véletlen, hogy azok a látszólag ellenzéki indulók, akik kettős ügynökként is remekül beválnának, nem a vizesárkokkal teli pályát kapták.

Hogy semmi ne veszélyeztesse az orbáni éra folytatását, a rajtvonalnál állók nem azon dolgoznak, hogy a csalót legyőzzék és diszkvalifikáltassák, hanem azon, hogy miképpen lehet a másik indulót felrúgni, a pályáról kilökni, a szurkolóit elcsábítani, csalással és doppingolással vádolni, s ha netán az új induló tehetségesebb náluk, minél előbb kizáratni. Eszközökben nem válogatnak, bármivel meg lehet vádolni: hogy nem is nő, hanem férfi, hogy Soros fizette az edzéseit, hogy már az apja is csaló volt, hogy nem is tehetséges, hogy nem is futó és még sorolhatnánk.

Azt a technikát, ahogy hátrarántják az előttük haladót, még Donald Trump is megirigyelné. A verseny tehát előre lefutott, így teljesen felesleges, csak látszat. Cirkusz a népnek. És a csaló csak vigyorog, mert nincs dolga, mindent elintéznek helyette a marakodók.

Pedig már az ősemberek is tudták, hogy csapatban hatékonyabbak lehetnek, jobb eredményeket érhetnek el, még meg is védhetik egymást. Csapatban több esélyük van biztosítani a törzs túlélését, míg az egyedül maradók többnyire hamar a természet martalékává váltak.

A kevélység, az önteltség, a hatalomvágy és a kapzsiság azonban nagy úr! Kit érdekel a törzs maga? Az a lényeg, hogy én jól éljek, mindenki más dögöljön meg. Aki gyengébb, aki nem nekem szurkol, pusztuljon!

Tényleg ilyen vezetőket akarunk, akik képtelenek csapatjátékosként dolgozni, vagy keresünk végre egy olyat, akinek az a célja, hogy az egész csapat átjusson az akadálypályán, és győztesként érjen célba?

Mert mi döntünk, csak erre rá kellene eszmélnünk minél hamarabb!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr9412748470

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kétfarkú Kutya Párt teszt és bukta 2017.08.15. 16:36:17

"Leteszteltük a Kétfarkúakat és megbuktak. Nem értik a humort csak a sajátjukat és nem valódi demokráciát akarnak, hanem ugyan ezt mint a mostani, csak más szereplőkkel." - Több mint négy év után a Szórakoztató Erkölcstan blog törölte kedvencei közül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2017.08.15. 11:46:44

Úgy van! Esélyegyenlőséget a választásokon! Csak egy náci diktatúrában lehetseéges, hogy egy 3%-os pártnak nem ugyanannyi az esélye választást nyerni mint egy olyan pártnak, amelyiket a választók 50%-a támogat!

És esélyegyenlőséget az olimpián is! Én is akarok indulni, és mélységes szmorúsággal tölt el, hogy nem ugyanannyi az esélyem mint a Hoszzú Katinkának! :D

Aranyi Gábor 2017.08.15. 11:51:21

@odamondó: Igen, és nekem, mint birkának krva jól jön a társasházi 300 ezer rezsócsöki per év, a HAVI 10 E rezsócsöki, a 200 %-os ped. bér, a 0-2 %-os infláció a Bokrosodott Lalllyosch-féle 35 % + szuperbruttó helyett. Egyébként a fogatlan nőági felmenőd a birka, nekem egyetlen pap, egyetlen párttitkár nem próbálta meg előírni soha, hogy kire és miért szavazzak. AZ EGÉSZ ballibretard banda migrinceznin akar, én meg kerítést - bár személy szerint AZONNAL lövettem volna, amint László Petra felé megindult a meccszünetben uszkve 35 kurdot legyilkoltatott an-nuszrás futballedző, de a Vezérkos úgy tűnik, nálam is birkább...

Aranyi Gábor 2017.08.15. 11:58:29

@odamondó: Az ország hasít. Mi bajod a kormánnyal?

s 2017.08.15. 12:05:56

Jó lenne megtudni, hogy mire gondolhatott a Szerző. Talán arra, hogy a Momentum rosszul tette, hogy nem fogott össze mindenkivel? Szerintem egyébként jól csinálta, de ez most lényegtelen. Azért, mert a fidesz egypártrendszer kialakításán munkálkodik, az ellenzéknek még nem kötelező ebben követnie. A Momentum nem akar választást nyerni. Téged akar képviselni. Akkor fog nyerni, ha Te mellé állsz. És még akkor sem ő nyer, hanem Te. Nehéz megértened, hogy valaki nem a hatalmat akarja minden áron, igaz? Azt akarja, hogy Te magad kerüljél hatalomra. Megvárja, amíg eljön az ideje.
Egyébként mindettől függetlenül a fidesz jelentős pénzügyi problémákkal lesz kénytelen szembenézni a nem is túl távoli jövőben. Az eu. finoman kezdi elzárni az éltető pénzcsapokat, tehát orbán eu. ellenes sorozatos kirohanásai előbb-utóbb meghozzák nem várt, számára meglehetősen kesernyés gyümölcsüket. A hazai népszerűségnek ára van. Ezt a számlát ki kell fizetni. Ha nem a választásokon, akkor később összedől a kártyavárként tákolt, hamis rendszere, ami a seggnyalókra hagyatkozott kezdetektől fogva a valódi teljesítményt nyújtani képes emberekkel szemben.

chrisred 2017.08.15. 12:13:10

@Behajtó70: "Napkelte a köztévén"

Úgy érted, hogy csak egy csatornán napi három órányi politikai propagandát kellene fizetnünk az adónkból a mostani négy csatornán 24 órás agymosás helyett? Most lebuktál, tulajdonképpen a szociknak kampányolsz! :)

ZX 2017.08.15. 12:13:47

@Behajtó70: @Aranyi Gábor: @$pi$: Nem értem mit fárasztjátok magatokat ilyen hosszú kommentekkel? elég lenne annyi, hogy:

soros migráncs brüsszel botka migráncs soros brüsszel hörr hörr

Más úgysem érdekel benneteket.

2017.08.15. 12:26:38

@Sörös Mérenc: Te figyelj mán : a verseny egyenlő. Arról nem a nyertes tehet, hogy a többi induló féllábú, meg vak, meg nyomorék :) Nem létem le, nekem egyre jobb itt.

zia77 2017.08.15. 12:59:15

Igen, ez egy jól megírt kis cikk, amely nemcsak a hatalmon lévő párt arcátlan tevékenységét kritizálja, hanem a többi tehetetlen és tehetségtelen csoportosulásét is.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.15. 13:12:37

@Aranyi Gábor: Érvek helyett sértegetés? ;-)
A Fidesz biztos szavazóbázisa kb. 2 millió, azaz a választásra jogosult 8 milliónak az egy negyede. Ha 2-3 millió nem is szavaz, akkor is van még 3-4 millió, aki nem a Fideszre szavazna, csak az egyfordulós rendszer miatt nem tudja, kire érdemes voksolnia, hogy kormányváltás legyen. ha lenne második forduló, az ellenzéki szavazók be tudnának állni az első fordulóban legjobban szereplő nem Fideszes jelölt mögé és simán meg lehetne verni a kormánypártot.
Nem véletlen, hogy a Fidesz ragaszkodik az egy fordulóhoz és emellett titokban támogat olyan kis pártocskákat, akik még jobban szétforgácsolhatják az ellenzéki szavazatokat. Ügyes, csak éppen sportszerűtlen.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.08.15. 13:13:51

@Gaspen: Arra válaszolj, amit írtam, vagy ne fáraszd magad a válasszal, ok? Nagyon fáradt vagyok már ezektől a fideszes panelektől és nem, ez nem azt éri el nálam, hogy majd fidesz-fan leszek.

guvat 2017.08.15. 13:35:38

Sokat segítene az ingatagoknak, ha Andrea leírná, melyik az a választási rendszer, amelyik megcsillanthatná az ellenzék előtt a győzelem fénysugarát. (az 5-6 szoros szorzó talán..)
Az meg egyenesen nyerő lenne, ha megtudnánk tőle, hogy a "befektetők" egetverő éljenzése mellett a magyar lakosságnak mi oka lenne az örömre a pannonpumások másodvirágzása miatt?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 13:35:39

Egyszerű. Az ilyen versenyen nem kell elindulni. Hadd fusson a csaló egyedül, versenyezzen saját magával,

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.15. 13:37:06

Egy biztos, ha nem a liberálisok nyernek (márpedig nem fognak szerencsére nyerni), akkor nekik megint nem fog számítani hogy demokrácia van, köpködni fognak.

Egy cél lehet, hogy minél jobban elzavarni a ballibsi szdsz-mszp utódpártokat, és hogy ne legyen meg a Fidesz kétharmada, hanem a Jobbik erősödjön.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 13:40:23

Egyszerű. Az ilyen versenyen nem kell elindulni. Hadd fusson a csaló egyedül, versenyezzen saját magával, mint anno Rákosi, Kádár vagy Szálasi. Hadd kerüljön a csaló ezekkel a személyekkel egy szintre. Legalább nem veregetheti a mellkasát, hogy de hiszen itt demokrácia van. A nagy büdös faszt!!! Nincs demokrácia és ilyen korrupt tetves csalókkal nem szabad versenyezni!!! Aztán kezdheti is magyarázni a geci Brüsszelben, hogy hogy a tetves gecibe van Európa közepén egypártrendszer. A pártoknak illegalitásba kell vonulni, a parlamentet meg meg kell hagyni a bajszos parasztnak meg az őrségének.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.15. 13:45:16

@bluebear: de, demokrácia van, bárkire szavazhatsz
nem rinyálni kell, hanem el kellett volna menni szavazni, akkor nem lenne kétharmad
de rinyálni, neten fröcsögni, faszbukozni egyszerűbb volt, ugye?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 14:07:36

@enpera: Én elmentem, de én nem magamról beszélek, hanem a pártokról. A pártoknak el kell dönteniük, hogy egy ilyen rendszerben részt vesznek-e, egy ilyen versenyen részt vesznek-e, amiben leszarják őket a kormányzók. Én ezt javasoltam, hogy egy ilyen rendszerben nem kell részt venni, nem kell elindulni, nem pedig asszisztálni egy diktatúrához. Ha a pártok ebben a csaló rendszerben is indulnak, akkor legalizálják a csalást. Ez ellen foggal körömmel tiltakozni kell. Minek mennek be a parlamentbe? 7 éve már semmi értelme, a fidesz azt csinál ott amit akar, mindent lesöpör az asztalról, ami nem az ő véleménye. Így semmi értelme ott más pártnak is lenni. Legalábbis az ellenzéki választók szemszögéből. A bent ülő ellenzékiek ellenben élvezik, hogy felelősség nélkül is több százezres fizetéseket akasztanak a mandátumukért, így nem is tesznek ellene semmit. No ez a nem mindegy. A fideszes tetveket meg karóba kéne húzni, amiért milliárdokat sikkasztanak. No, ennek is eljön majd az ideje.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.15. 14:21:35

@bluebear: akkor indíts pártot, ha jó vagy, rád szavazok
a választási rendszert meg anno az mszp is megváltoztatta, ez nem érv
vagy legyen diktatúra, ha ennyire nem tetszik a demokrácia?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 14:23:03

@enpera: Nincs demokrácia. A demokráciában nem egy párt szabja meg az alkotmányt, az alkotmánybíróságban, államelnöki funcióban, bíróságokon, és állami szerveknél nem egy párt emberei ülnek, az állami média nem egy párt kezében van, a parlamenti székekben ülőket valóban a nép választja nem egy csuti törpegeci és még sorolhatnám. Egy demokráciában a választópolgárok 20%-ának szavazatával nem lehet abszolút többséget szerezni, a választási törvényt nem a választások előtt egy párt akaratának megfelelően módosítják, hanem a pártok egységes döntése alapján(épp ezért csalás a választás, mert a szabályokat egy párt szabja meg), ahogy egy nemzet alkotmányát is. Ez a jelenlegi alaptörvény pont ezért nem nevezhető a nemzet alkotmányának, csak egy pártszarkotmány, amit egy csuti törpegeci akaratából erőszakkal szartak. Mihelyst a tetvek elkotródnak el lesz törölve az egész. Márpedig ők sem örökké élnek, úgyhogy az egész virtuális államuk rövid életű lesz, pár évtized oszt megy a klotyóba az egész, lehúzzuk oszt még rá is szarunk előtte.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 14:31:47

@enpera: Kezd elfogyni a türelmem. Épp most említettem, hogy ebben a rendszerben, ebben a versenyben nem szabad a választásokon indulni. Akkor hogy a büdös faszba indítanék pártot, ha az egész illiberális korrupt rendszernek az ellensége vagyok? Te ennyire birka vagy vagy csak tetteted? Habár ha orr bán seggét nyalod akkor csak az lehetsz, önálló gondolatod nem sok lehet, még azt is megmondja führered mikor vegyél levegőt, vagy hogy melyik kézzel töröld ki fosás után. Az MSZP-t meg nagyívben leszarom anno mit csinált, ugyanúgy ahogy a tetves exkommunista patkány csaló fideszt is, akik ugyanazt.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.08.15. 14:39:04

@J.R. Ewing: Ez a hozzászólásod nem engem minősít...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.15. 14:45:54

@bluebear: de demokrácia van, bármikor tud a többség másik pártot választani
de ha nem akar, akkor a libsik szerint rögtön nincs demokrácia, ugye? :)

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 14:46:40

Most volt nemrég egy népszavazás, amiben az ellenzéki pártok nem vettek részt. El is bukott a geci rendesen, több hétig hebegett-habogott utána, köpni-nyelni nem tudott a részvétel miatt. Igaz ezt is győzelemnek harsogta a tévéjében, de legalább hülyét csinált magából. No, ugyanezt kellene megjátszani a parlamenti választásokon is. Az ellenzéki pártoknak a választás teljes bojkottjára kellene felszólitani, menjen szavazni a másfél millió fideszes, majd utána meg magyarázhatják miért csak 15%-os a részvétel. Ilyen részvétel mellett a legitimitásuk is jelentősen csökkenne, a világ Raszputyin és Megdögen kivételével el sem ismerné őket. Lehetne megint választási csúcsot dönteni: 15%-os részvétel mellett a fidesz a parlamenti helyek 100%-val alakíthatna abszolút többséggel kormányt.(ugyanúgy ahogy már 7 éve ezt teszi, sok különbség nem lenne)

sZulamith 2017.08.15. 14:53:26

" A verseny tehát előre lefutott, így teljesen felesleges, csak látszat. Cirkusz a népnek."
Reménykedjünk, hogy nem lesz robbanás, újabb hősöket életető időszak, mert a magyar csak ahhoz ért,

Faszerkezet 2017.08.15. 14:57:22

Értem én...tehát mert kripli gnóm az ellenzék úgy alles, ezért a fidesz, meg a választási törvény a hibás. :D

De Wer 2017.08.15. 14:59:24

Csekély 100% esélye van a Fidesz győzelmének. Ja, és 90% hogy kétharmadot szerez.

konrada 2017.08.15. 15:02:06

@bluebear:
Álom. ...egy olyan kétpólusú világról, melyben a jó erői harcolnak a gonoszokkal, önzetlen grállovagok-Gábriel arkangyalok Luciferekkel.

Ott valóban működne az elképzelésed, de ebben a mai Magyarországban, ahol a politikusok nem az alapján helyezkednek, hogy hol lehetnek önzetlen angyalok, avagy önző ördögök, ez nem működne.
A politikusok pénzből élnek, és így az általuk működtetett pártok is.
...amelyektől ha elvonnád akár az állami támogatást, akár a megélhetésükhöz szükséges képviseleti lehetőséget, éhen halnának.
Űdv a való világban...

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 15:13:15

@szingularitás: Szerezzen 100-at, ki nem szarja le. Egyébként is tökmindegy hogy 100%-os vagy 66%-os többsége van, úgyis azt csinál, amit akar. Pont ez lesz egyébként a veszte. Aki ugyanis semmibe veszi a többséget, előbb-utóbb pórul jár. Majd ha jönnek a gondok, legalább lehet kit karóba húzni.

kvadrillio 2017.08.15. 15:17:34

ORBÁN.....BIZTOS, HOGY NEM ! HIÁBA SAVAZ RÁ AZ EGÉSZ HEGYVIDÉK ÉS HATÁRONTÚÚÚÚŰL ! :o)))

emzo 2017.08.15. 15:21:07

@Behajtó70: A haza védelme egy igen tetszetős, populista szöveg jelenleg. Az igaz, hogy - jelenleg - kézzel-lábbal igyekszünk kívül marasztalni a bevándorlókat, de meddig? A vége két esélyes lehet: nem engedünk be senkit (azt sem,. aki ezt esetleg megérdemelné) és - mivel az EU határozatait nem tartjuk be, vagy kizárnak bennünket, vagy az ország nagy megmentője a kirúgás előtt bejelenti Magyarország kilépését! CSaládok védelme; ha, ha! Nézzük már meg az egészségügyet, az oktatást! Ha valaki olyan diplomát akar, ami hasznos is lehet a számára külföldön kell tanulnia. Ha valaki egy jó szakmát szeretne elsajátítani, akkor nincs hová menjen. A ma végzettek nem tudnak értelmezni egy háztartási gép kezelési utasítást! Nemzeti büszkeség: na az van! Munka becsülete? hát inkább a haverság becsülete, az uram-bátyám kapcsolatok. A munka nincs megbecsülve ebben az országban! Ha tíz-tizenöt évvel fiatalabb lennék lelépnék innen. Itt - ha marad ez a kormány - sosem lesz a munkának becsülete, sőt becsület sem lesz, csak az egyenlők és még egyenlőbbek országa leszünk 5-6 oligarhával a nyakunkon! A középosztály erősödése pedig üres politikai propaganda. Én - elvileg - odatartozom, de a szép jövőre semmilyen kilátás sincs! Az ingyen tankönyv az rendben van, meg a rászorulók étkeztetése is, de ezek csak morzsák a nagy kalapban. A jelenlegi rezsim egyébként teljesen jó helyzetben van - amire a cikk is rámutat, az ellenzék száz felé húz, nincs egység! A Fidesz hívők - bármi is lesz - szavazni fognak az imádott vezérre! Minden menni fog az eddig megszokott mederben: államilag építünk sok mindent (főleg stadiont), az oligarhák meg gazdagodnak, az értelmiség kivándorol. A maradék pedig megy a multik összeszerelőüzemébe éhbérért! Szép jövő!

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 15:21:34

@sZulamith: Pedig lesz robbanás, már most látszanak a jelei. Ennyire megosztott az ország nagyon régen volt. Az orr bán rendszer kialakítja a maga kis rendszerének kisebbségben lévő élvezőit, burzsujait, nemeseit, kulákjait, majd ezután jön a többségben lévő szegényebb réteg, akik megfosztják őket előjogaiktól. Így megy ez már több száz éve itt, és a jövőben sem lesz másképp. Jobb ezt a harcot, forradalmat (és csuti forradalmárt) távolról figyelni, így nem kerülünk sem az előjogokat élvező fideszes kulákok, sem pedig a szegény elnyomottak közé.

Netuddki. 2017.08.15. 15:22:31

@vajdasagi: "Leváltani pedig azért nem tudjuk a mostani országrombolókat, mert óriási pénzügyi és médiafölénnyel rendelkeznek."

Lófaszt! Azért nem mert birkák vagytok! Nemcsak 4 évente lehet kormányt "váltani". A LED lámpavasak már föl is lettek állítva...

kvadrillio 2017.08.15. 15:23:16

A Momentum egyedül és saját miniszterelnök-jelölttel száll szembe Orbánnal

EZ A SZAKÁLLASGYEREK MEGBUGGYQANT ?!!! NOLIMPIÁZTAK EGY OLYAT, AMIRŐL MINDENKI TUDTA, HOGY SOHA NEM RENDEZI, RENDEZHETI MEG MAGYARORSZÁG, MERT A STADIONOK A MACCABIRA KELLENEK !!! :o) EZEK A GYERMEKEK PEDIG MÉG SEMMIT NEM TETTEK LE AZ ASZTALRA A CIPŐJÜKÖN KÍVÜL !!! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2017.08.15. 15:24:23

akkooo mááá inkább a PUMUKLI PÁRTJA !!!!! :) DE......ÉJJEN A MUNNNNKÁSPÁRT !!!!! :o)))))

Netuddki. 2017.08.15. 15:27:30

@Behajtó70: "Ha az "ellenzék" győz, akkor ezt: migránsok betelepítése; sávos adózás..."

Gondolom az ellenzéki pártok programját nem olvastad, pedig van egypár párt. Te ostoba, te!

Netuddki. 2017.08.15. 15:28:56

@kvadrillio: Pityuka, már megint kiszöktél a zártosztályról?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 15:30:15

@enpera: Még mindig nem érted fideszbirka, hogy nem az én választási hajlandóságomról hanem a pártok indulásáról írok? Te milyen nyelven beszélsz? Kínaiul bazd meg!!! Kihúztad a gyufát, jobb ha eltakarodsz ebből a fórumból a fidesz nagygyűlésre, ott nem kell véleményt alkotni, csak bólogatni és hajbókolni, a führer kloákáját csólkolgatni és folyamatosan tapsolni. Az még egy ilyen fideszbirkának is megy, mint neked.

Netuddki. 2017.08.15. 15:31:10

@odamondó: "nem kell elmenni szavazni, mert teljesen értelmetlen."

De te biztosan elmész és a tolvaj fideszre szavazol, mi?
Nyehehe! Ez gyönge volt kisfácán.

Mindenki emelje fel a valagát és húzzon el szavazni! Bárkire, csak ne az orbán maffiára!

Netuddki. 2017.08.15. 15:32:51

@bluebear: Tippeljek? Nem fog eltakarodni.

De te mijafsznak eteted a fizetett tolvajfidesz trollokat?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 15:39:31

@konrada: Nem kell aggódni, az én javaslatommal sokáig nem kellene szenvedni a megélhetési pártocskáknak. A fidesz ugyanis hetek alatt csődbe menne, EU-s támogatások hiánya , a tőkekivonások beindulása a bojkott után azonnal megkezdődnének. A fidesznek nevezett maffiagittegylet nagyon gyorsan a tárgylóasztalokhoz kényszerülne, pár hónap leforgása alatt meg kellene változtatniuk az állaspontjukat, he nem akarnák az ország csődjét.

$pi$ 2017.08.15. 15:42:49

@ZX: "elég lenne annyi, hogy:
soros migráncs brüsszel botka migráncs soros brüsszel hörr hörr
Más úgysem érdekel benneteket. "

Hogy a p.csába lehet, hogy engem nem érdekel semmi a soroson kívül és mégis te vagy az, aki másról sem tud beszélni mint a soros? Belekeveredtél, mi? :D

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 15:43:50

@Netuddki.: Szeretek vitatkozni, no. De aki az anyámat a szájára veszi, az még orr bánnál is nagyobb lebaszást érdemel!!!

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 15:50:36

@Netuddki.: A jelenlegi választási rendszer olyan(amit a fidesz pont magának alkotott, hogy mindig ő nyerjen), ha mindenki elmegy szavazni és egy kis fisz-fasz pártocskára szavaz, akkor a fidesz nyer. És még azt is böfögheti, hogy demokrácia van. Pont ezért tette lehetővé(le is fizeti őket, hogy induljanak, mindegy ha csak egy tagjuk van akkor is) hogy minél több lófaszfarkú pártocska alapuljon, hogy az emberek ezerfele osztódjanak. Így az oszd meg és uralkodj elve alapján mindig ő fog nyerni, méghozzá korlátlan hatalommal. Két lehetőség maradt ebben a rendszerben. Vagy a kis lófasz pártocskák összefognak és egy jelöltet indítanak a fidesz ellen minden körzetben, vagy bojkottálják a szavazást. Ha nem tudnak összefogni marad a második verzió.

s 2017.08.15. 15:51:06

@bluebear: Az AK-47 -es szarik a választási törvényre. Én szóltam.

Netuddki. 2017.08.15. 15:51:54

@bluebear: Sajnos összeloptak már annyit, hogy abból évekig kihúzzák.

s 2017.08.15. 16:03:56

@bluebear: Van még egy lehetőség ezeken kívül, amit nem említettél. Az egyik lófasz pártocskára többen szavaznak, mint a fideszre.

Wrex 2017.08.15. 16:07:55

@bluebear: Lefordítva: pontosan lehet tudni hogy hogyan lehetne törvényesen és demokratikusan legyőzni a fideszt. Mégsem teszik. Ez pedig nem a fideszt minősíti.

Mellesleg 1: Annó amikor a fidesz először nyert, se pénz- se médiafölénye nm volt, sőt.
Mellesleg 2: Amikor kétharmaddal nyert, akkor sem.
Mellesleg 3: Mindkét esetben az előző választási törvények alapján nyert.

Összefoglalva: a fentiek alapján látható hogy igenis meg lehet verni a fideszt. Csak ahhoz tenni is kéne valamit, nem csak pofázni. Pl. megmondani a pártocskáknak hogy "fogjatok össze bammeg, akkor is ha nem tetszik a másik pártelnök búrája" vagy hasonló. És ELMENNI SZAVAZNI, te barom!!! Mert ha direkt nem mentek el (aka "bojkott"), addig a fidesz csak jókat fog röhögni rajtatok. Ugyanis demokráciában (MINDEN demokráciában) KIZÁRÓLAG azoknak a véleménye számít, akik hallatják a hangjukat, mégpedig a megfelelő időpontban (=választások). Lásd még USA. Trump is jókora médiaellenszélben lett győztes. Mégpedig azért mert a szimpatizánsai ELMENTEK SZAVAZNI.

Egy klasszikus szavaival, kicsit módosítva: aki nem megy el szavazni, az annyit is ér.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 16:09:59

@Netuddki.: Elég csak ha nem kereskedik velük senki. Aztán ehetik a pincében a lopott milliárdokból felhalmozott halkonzervet. Mié szaros lőrincke baszhatja a halom húsgyárát, ha nem veszi senki meg tőle a termékeket, a szaros forintjukkal meg kitörölheti a ferdeszemű a seggét, nyomtathatja a bankókat, mint Horthy, hogy az utcán sepregessék őket.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 16:16:17

@Wrex: Nem vagy elég tájékozott, A második választásnak már úgy ugrottak neki, hogy pont előtte módosították a választási törvényt(amit egy demokráciában az összes párt támogatásával közösen alkotnak,és nem pont egy választás előtt). No ez nálam már akkor kiverte a biztosítékot, és a jelenlegi pártok helyében ott helyben a választások teljes bojkottjára szólítottam volna fel. Úgy látszik nekik magasabban van az ingerküszöbük.
Ja, és azt kihagytam, hogy hatökör fideszbirka. Azt az első mondatom végére biggyezd egy vessző után.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 16:17:18

@Wrex: Ja és azt is kihagytam, hogy a hatökör fideszbirka végére tegyél négy felkiáltójelet.

s 2017.08.15. 16:19:29

@Wrex: Nem érted a lényeget. Nem akarjuk a fost szarra cserélni. Nem vagyunk benne érdekeltek. Megvárjuk a karóba húzásokat. Jó móka lesz szerintem. Az kölcsönöz talán valami komolyságot az azt követő választásoknak, bár ez sem teljesen biztos.

odamondó 2017.08.15. 16:19:43

@bluebear: soha sem fog eljönni ennek az ideje. Ne álmodozzunk.

@Aranyi Gábor: pihenj le. Örülj az elemózsiának és menj szavazni...

@Netuddki.: mekkora látnoki képességed van. Elmúlt 3 választáson nem vettem részt.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 16:23:15

@Wrex: Mondjuk az is lehet, hogy szándékosan ferdítesz, ahogy a führered teszi. Mindent nagyon jól tudsz, tájékozott vagy, tudod, hogy a fidesz mit mikor csinált, milyen törvényt mikor hozott, csakhát direkt félremagyarázod a dolgokat. Inkább ezt a második verziót gondolom, ahogy titeket fideszeseket ismerlek. Úgysem tudtok ebből a bőrből kibújni, akármennyire is vergődtök, a törvényalkotásotok mindent elárul rólatok. Nem vagytok különbek Szálasinál és Rákosinál.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 16:26:00

@odamondó: Én nem álmodozok, nekem tök mindegy mit csináltok, csak javaslatokat teszek, vagy megfogadjátok vagy nem. Ha azt akarjátok hogy a balsors még továbbra is tépkedjen jó sokáig, akkor hagyjatok mindent a régiben. Menjetek el szavazni, szavazzatok ezer pártocskára, a fidesz meg tovább röhög a markába, és lopja tovább a nemzet milliárdjait.

ben2 2017.08.15. 16:29:35

A mostani választási rendszer csak annyiban különbözik az előzőtől, hogy nincs második forduló, így a pártoknak nyíltan színt kell valaniuk, hogy kivel milyen együttműködésre hajlandóak.
A másik különbség, ami kétségtelenül a fidesznek kedvez, hogy a demográfiai változások miatt átszabták a körzethatárokat és így jobban koncentrálódnak a kormánypárti szavazatok. Ez viszont csak addig előny - és akkor sem túl nagy - amíg van elég kormánypárti szavazat.
Azaz ha valóban kormányváltó hangulat lenne az országban, mint ahogy az ellenzék már a 2010-es választások másnapjától kezdve állítja, akkor az új körzethatárok semmiben sem befolyásolnák a választások kimenetét.
Maradt még az örökös vesszőparipa: a média, de ebben a baloldali ellenzék és a kormánypárt helyzete nagyjából kiegyenlítődött. Ugyanis hiába nyomul a fidesz a közmédiában és a tv2-ben, ott van ellenpólusnak az rtl, atv, hírtv. A Fidesz 98-ban és 2010-ben is tudott győzni először 90%-os, majd 80%-os médiaellenszélben, ha az ellenzéknek lenne megfelelő társadalmi támogatottsága, akkor le tudná váltani a kormányt.

Na de tételezzük fel, hogy az lesz, amit a cikk írója akar: megtökösödik az ellenzék, leszámolnak a belső elletétjeikkel és bojkottálják a választást.
Mondjuk, hogy el is érik a céljukat és a fidesz kénytelen lesz visszavonni a választójogi törvényt.
Milyen választási szabályok legyenek helyette?
Állítsák vissza a korábbit?
Az miben segítene? Persze talán könnyebben összeadódhatnának a balos és a jobbikos szavazatok a második körben, de milyen kormány állna össze ebből a csalamádé koalícióból?
Mi lenne a programja?
Ha az ellenzéki holdudvar hisztizés és álproblémák gyártása helyett ezekre a kérdésekre keresné a választ, talán ez a választás sem lenne lefutott.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 16:31:31

@s: Ott a pont. Ezek a fideszesek azt képzelik, hogy rajtuk kívül csak MSZP-s, jobbikos meg DK-s van. Arra nem is gondolnak, hogy mi nem pártokban, hanem demokratikus elvekben, szabad emberekben, békében, szakértelemben, a szabad versenyben és piacgazdaságban gondolkodunk.

ben2 2017.08.15. 16:32:22

@bluebear:
"Nem vagy elég tájékozott, A második választásnak már úgy ugrottak neki, hogy pont előtte módosították a választási törvényt(amit egy demokráciában az összes párt támogatásával közösen alkotnak,és nem pont egy választás előtt). No ez nálam már akkor kiverte a biztosítékot, és a jelenlegi pártok helyében ott helyben a választások teljes bojkottjára szólítottam volna fel. Úgy látszik nekik magasabban van az ingerküszöbük."

Nyilván magasabban van, mert pontosan ugyanez történt a 94-ben is, amikor a kétharmados mszp-szdsz koalíció pár hónappal az önkormányzati választások előtt megváltoztatta a választási törvényt, hogy Demszky maradhasson a főpolgármester.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 16:38:59

@ben2: Nem tudom hogy szándékosan-e de egy lényeges dolgot kifelejtettél a választási törvényből, ami szintén a fidesz saját magára alkotott. Most nem írom le, hátha eszedbe jut, ezzel bizonyítván rátermettségedet. De túl sok lesz már ebből a saját magára alkotott baszakodásból nem gondolod? Egy korrekt versenyző sosem a maga javára alkot mindent, pont ellenkezőleg, az erősebb, hatalomban lévő(pláne a korlátlan hatalommal rendelkező)mindig engedményeket tesz. Ez is jelzi, milyen egy szánalmas egy társaság ez a fidesz, teljesen alkalmatlanok az ország vezetésére. A középkorban, ókorban talán megfelelt volna ez az irányítási módszer, de már 2017-et írunk, könyörgöm.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 16:44:05

@ben2: És kit érdekel mi volt korábban? Akkor ettől most a fidesz jobb lesz? Pont ezzel bizonyítottad, hogy akkor a fidesz sem különb náluk, és ugyanúgy takarodniuk kell, ahogy az előzőeknek.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.08.15. 16:44:40

@Behajtó70: He-he hehe. Abban ne hagyd behajtókám! :-)

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 16:50:30

@ben2: Ja azért 94-ben ha jól tudom a jelenlegiek közül csak ez az orr bán nevezetű fülkeforradalmár és bűnbandája lézengett a parlamentben(de lehet épp akkor kivonult kordont bontani, vagy aludt a padsorok között), akik a másik oldalon voltak már régen elkotródtak, megbuktak meg hasonlók, Tehát azokhoz való hasonlítás nem igazán nyerő ötlet volt. Hol van már Demszky, Horn, Kuncze meg az akkori törvényalkotók! Ilyen elven Rákosit is említhetted volna, hogy ő miket művelt a parlamentben. Inkább azzal foglalkozzunk hogy a jelenlegiek mit csinálnak, ez a döntő!!!

tompus 2017.08.15. 16:53:47

Olyan szép látni, amikor a seggfejek azt gondolják, hogy az aktuális kormány miatt szar az életük. Elárulom, hogy nincs olyan kormány, hogy nektek jó legyen.

odamondó 2017.08.15. 16:55:27

@bluebear: az elszámolásra írtam hogy álmodozol. Soha senkit sem fognak elszámolni.

s 2017.08.15. 16:59:42

@ben2: "Mi lenne a programja?"
Miért, a fideszé mi? Csak úgy megkérdezem, hátha ezen is elmorfondíroztál. Azok program nélkül nyernek, szóval nem követelmény a program.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.08.15. 17:02:52

A Fidesz nyeri.
Miért, van valami alternatívája? (Ami a valóságban is létezik, nemcsak a mesékben.)

s 2017.08.15. 17:07:32

@tompus: Igazad van. Nem az aktuális kormány miatt szar az élete sokaknak. Sokak szar élete miatt van az aktuális kormány. Ezt a kormányt a nyomor és a rettegés tartja életben. Tehát a kormány érdeke sokak elnyomorított, tudatlan és kilátástalan életének a fenntartása. Tehát NEM MIATTUK ALAKULT KI a tömegek nyomora, DE MIATTUK NEM VÁLTOZIK MEG ez a helyzet.

s 2017.08.15. 17:09:13

@wmiki: Ma süt a nap. Tehát holnap is fog. Sőt, innentől kezdve nem is lesz másként.

mikikém, a faék hozzád képest Hubble űrteleszkóp, baszod.

ben2 2017.08.15. 17:14:18

@bluebear:

A 94-es példa csak azért érdekes, mert akkoriban ugyanez a politikai elit és ugyanez az értelmiségi gittegylet semmi kivetnivalót nem talált a választási törvény személyre szabásában, most meg megy a hörgés.

"Egy korrekt versenyző sosem a maga javára alkot mindent, pont ellenkezőleg, az erősebb, hatalomban lévő(pláne a korlátlan hatalommal rendelkező)mindig engedményeket tesz."

Engedményeket tesz a konszenzus érdekében. A jelenlegi ellenzék viszont még tárgyalni sem ült le, innentől a kormánytöbbség miért tegyen engedményeket azoknak, akik még egyeztetni sem hajlandóak?

Amúgy nézz már körül a világban és mondj egy olyan modern demokráciát, ahol a választáson nyertes többség önként veri a fejét a betonba a fairplay érdekében?
A bezzegdemokráciaként emlegetett Nagy Britanniában a Fidesznek 90%-os lenne a parlamenti mandátum aránya, az USA választókörzet határai pedig olyanok, mint az ökörhugyozás, mert annyira az aktuális politikai érdekekhez igazították, hogy gyakorlatilag házanként pakolták a választókat egyik kerületből a másikba.

Neked szerintem nem a kormánnyal, hanem a képviseleti demokráciával általában van bajod.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.08.15. 17:27:32

@s: A nap mindig süt, csak van amikor eltakarják a felhők.
Jó, hogy ma is tanultál valamit.

Sok sikert 2018hoz!

Wrex 2017.08.15. 17:27:45

@bluebear: vadász, vadász... mondd, te marhatájékozott, szerinted hányszor nyert a fidesz? Segítek: nem kétszer.

Wrex 2017.08.15. 17:33:57

@bluebear: Az ilyen kretén hozzáállásotok miatt szoptatok eddig is és fogtok szopni ezután is.
"ahogy a führered teszi"
Ne magadból indulj ki.

"csakhát direkt félremagyarázod a dolgokat"
Te nem tudod értelmezni amit leírtam.

"ahogy titeket fideszeseket ismerlek"
Mondom ne magadból indulj ki.

"Nem vagytok különbek Szálasinál és Rákosinál."
Ismét csak azt mondom hogy ne magadból indulj ki.

s 2017.08.15. 17:36:51

@wmiki: Meg van, amikor elfordul alóla a Föld. Akkor is süt, csak valaki mást. Nagyon ne lepődj meg, ha majd egyszer így lesz.

Wrex 2017.08.15. 17:37:01

@s: "Megvárjuk a karóba húzásokat."
Nem lesz ilyen. Vagyis marha sokáig fogtok várni. Nekem meg elegem van abból hogy a fidesz úgy érzi hogy bármit megtehet. Ráadásul jogosan, mert a jelenlegi ellenzék dilettáns fospunpákból áll.

inteligencs elenzeki 2017.08.15. 17:47:25

HMMM.

Ez a poszt a legékesebb bizonyíték arra, hogy a jelenlegi ellenzék miért helyben topog.

Az ok q.vára egyszerű. Mert ilyen, a posztban szereplő, és mindenki számára teljesen nyilvánvaló f.szságokat tolnak. B.meg, mintha nem is akarnának nyerni. Ekkora baromságot.

B.meg a választó, már ha módja van választani, (nálunk módja van). És akar választani, akkor elmegy arra a kib.szott választásra, és oda nyomja az x-et ahova jónak látja. Ha meg nem érdekli, lesz.rja akkor nem megy el választani. Ettől persze lehet vesztesnek nevezni mert lehet hogy tévesen határozta meg azt hogy hogyan cselekszik. De ehhez a Fidesznek semmi köze. Mert mi gátolja meg abban, hogy ne az MTV1-et nézze hanem az ATV-t mondjuk. Én az országban nem jártam még olyan helyen ahol az ATV-t nem lehetett volna fogni.
De legtöbb családnál már ott van az internet is, mint hírforrás.

2010-ben egyszerűen nem volt más alternativa az országot hazavágó ballibek ellenében, mint a Fidesz. Aztán az emberek (a ballib szavazótábor is) rájöttek, hogy lassan ki lehet lábalni a szarból, még ha időnként cinkelt lapokat is be kell vetni. (Magánnyugdíjak lenyúlása).
A helyzet stabilizálódott az államadósságot kinőttük (Soros Gyuri szavaival) és lám, lehet stabil is a költségvetés.
A 14-es választások már arról szóltak, hogy akik utálták Orbánt azok sem mentek el szavazni, mert kire is szavaztak volna ?
Kérdeztem néhány Fidesz fikázót, hogy elment e szavazni. A legtöbb esetben nem volt a válasz. Valamit motyogtak, hogy baromság az egész, meg hogy nincs értelme. De a valódi ok, amit maguknak sem mernek bevallani, hogy 2010-ig nagyon szarul szavaztak. És nincs alternatíva.

konrada 2017.08.15. 17:56:48

@bluebear: a leírásban szereplő 2. fideszes győzelem 2010-ben volt. Látom az neked nincs meg...

inteligencs elenzeki 2017.08.15. 18:00:04

@tompus:

" Elárulom, hogy nincs olyan kormány, hogy nektek jó legyen."

Ennyi. Szépen elvagyunk itt az unió hátsó udvarában a takaros kis cselédházainkban, úgyhogy nyugi. Bármelyik unió dédelgette kis ballibsi csapat győzne, mi akkor is maradnánk a kis cseléd lyukainkban. Itt soha nem fognak a munkásoknak az autógyáraikban annyit fizetni, mint 1000 km-el nyugatabbra.
A választások tétje nem is az, hogy parádés élet elé nézünk e, vagy nyomorgunk e, hanem arról szól a történet, hogy a cseléd juttatása picikét jobb legyen, és egy hónapban csak 2 napot éhezzen, és ne3-at 4-et.

morph on deer 2017.08.15. 18:00:43

@ben2:
"A mostani választási rendszer csak annyiban különbözik az előzőtől, hogy nincs második forduló"

Te meg egy szarvasmarhától, hogy kevesebb lábad van??? Ne már!

Csak mondom, hogy egy fidesz nevű bagázs pontosan ilyen módon "nyert" választást - a kisgazdapárt "segítségével".
Ha az nincs, akkor ma fidesz sincs.
Szóval ez "csak" ennyiben különbözik!

s 2017.08.15. 18:21:51

@Wrex: Dehogynem. Akkor lesz, ha előbb fogy el a pénz, mint ahogy beindul a Bogotába tartó repülőgép hajtóműve.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 18:24:06

@ben2: Leírtam, kik voltak akkor kormányon. Azokból már valaki nem is él. Milyen ugyanaz a politikai elit? Max orr bán van már csak ott, az MSZP-ből meg szinte senki. Azért írtam, hogy nem jó a hasonlat.

s 2017.08.15. 18:27:04

@Comte de Gippaud: Nem mertél nagyot álmodni. Pedig orbánod mondta is: "Merjünk nagyot álmodni!"

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 18:31:48

@Wrex: Kisöreg. A lényeg nem azon van hányszor nyert a fidesz. Nem tűnt fel? Amúgy igazad van elnéztem, de a lényeg korántsem azon van, hanem azon, hogy a fidesz manipulálja a törvényeket, saját magára írja azokat, ezért nem fog ez az ország soha felnőni a nagy demokráciákhoz. Pláne még ha hozzád hasonló kis csóringer seggnyalók segítenek is nekik, akik még egy ezresért az anyjukat is eladják.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 18:34:01

@konrada: Jó igaz, akkor módosítok: a harmadik nyerésüket csalták el nem a másodikat. Hát nem tökmindegy?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 18:38:23

@Wrex: Osztán te hülegyerek ki a faszom kérdezte, hogy hányszor nyert a fidesz? Én nem azt ecseteltem, hanem azt, hogy manipulálták a választási törvényt. És ez a lényeg. A többi csak fideszes félremagyarázás egy fideszes seggnyaló szájából. Olyan jó jogi szövegkutyulás. Nem jogészkombájn vagy véletlenül, mint a führered?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 18:45:01

@Wrex: Azt meg kifejezetten nem is értem hogy miért szopok én? Mit is szopok? Azért mert nyer a fidesz az én életem nem lett rosszabb, ugyanolyan jól élek minden kormány alatt. Azt csak a hozzád hasonló fideszes seggnyaló birkáknak fontos, éppen ki van kormányon.

ben2 2017.08.15. 18:53:59

@morph on deer:

Igen, a 98-as helyzet hasonló volt a maihoz, egy erős ballib középpont és két nagyobb ellenzéki blokk, a választási rendszernek köszönhetően pedig a második körben a protest szavazatok összeadódtak.
Akkor ment is a ballib ajvékolás, hogy a Fidesz nem mondta ki világosan, hogy koalícióra lép-e a Kisgazdákkal, hú mennyire antidemokratikus.
Tessék, most nem lehet ilyen aljas, népátverő húzásokkal választást nyerni, mindenkinek a választások előtt kell teríteni a lapjait.
Jah, hogy ez per pillanat nem kedvez a ballibeknek? Akkor nyilván ez most az antidemokratikus.

ben2 2017.08.15. 19:00:51

@bluebear:

Attól, mert az MSZP-ből kikopott a Központi Bizottság egy része, attól még az MSZP jogfojtonos marad az MSZP-vel vagy nem? A másik, hogy az MSZP jelenlegi elitje akkor is az MSZP-ben vagy annak valamely leányvállalatában politizált, vagy éppen kapcsolati tőkéjét konvertálta anyagiakra, mint pl. I. Igazmondó Gyurcsány Ferenc.
Szerinted tehát azok az arcok, akik ma a Fidelitasban nyomulnak vagy kormányközeli vállalkozásokból gazdagodnak, 10 év múlva nyugodtan előléphetnek mint egy megújult Fidesz vadiúj elitje, akinek semmi köze a jelenlegi döntésekhez?

chrisred 2017.08.15. 19:26:48

@ben2: Ja, de csak próbálna Angliában a Fidesz a maga 90%-ával párthű bírákat kineveztetni. A választások csak személyi kérdésekről szólnak, a demokrácia tartalma az, hogy azok a személyek hogyan képesek élni vagy visszaélni a közhatalom gyakorlása során, milyen társadalmi kontrollal kell számolniuk.

morph on deer 2017.08.15. 19:38:50

@ben2:
"Akkor nyilván ez most az antidemokratikus."

Most, hogy mondod! Magamtól nyilván eszembe sem jutott volna! Vagy valami.

Mindenesetre különbséget csak-csak jelent, akárhonnan nézve is.

Kunhallmi Agnes 2017.08.15. 19:48:16

Ha az ellenzek valoban gyozni akarna, akkor azt csinalna, hogy a Gyurcsanyt, meg a Vonat azonnal vegervenyessen kirugnak a partjukbol, minden kapcsolatot megszakitanak veluk, es a Dk-t, Jobbikot beolvasztanak az mszp-be. Aki ezt nem akarja, az Orban Viktor gyozelmet tamogatja.
Ilyen egyszeru, csak ezt a ket embert kell eltavolitani a politikabol.

A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok 2017.08.15. 20:16:29

Mindenki tudja, hogy az ellenzéknek NULLA eselye van, de értelemszerűen ezt senki nem fogja megmondani, bevallani mert akkor meg nagyobbat buknak, hiszen a biztos vesztesre még annyira sem fognak szavazni az emberek.
Szerencsére kialakult egy olyan speciális ellenzéki szerkezet, ahol az összefogas tökéletessen lehetetlen, akárhogy is képzelegnek a megmondo emberek.
Az 1-2 százalekos pártocskák akik éppen csak most indulnak, logikus hogy nem fognak, önmagukat megsemmisítve összeállni senkivel sem.
Gyurcsánnyal senki nem fog összefogni, mert többet visz, mint hoz.
Jobbikot meg, Simicska személyes bosszujára használja föl, ezért abszolut érdektelen bármilyen összefogásra.
Szóval max 8-12 százalekos pártok állnak szembe a fidesz 50-55 százalékával szemben. Lehet ezt csűrni csavarni, képtelenebbnél képtelenebb összefogási ötleteket gyártani, de ez csak mellébeszélés, hogy ne kelljen 8-10 honappal a választás elött bejenteniük a vereséget.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 20:51:42

@Kunhallmi Agnes: Elég egy embert likvidálni. A führert, a csuti fészkében az íróasztala alá rejtett bombával.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.08.15. 20:54:28

@ben2: A központi bizottság java része a fideszt erősíti. Lásd Szürös matyi, Pozsgai imruska és kádár apó szelleme is ott lebeg mindig felettük, legallábbis a tetteik ezt sugallják.

2017.08.15. 22:37:55

@Sörös Mérenc: Oszt kit érdekel, hogy mi leszel ?!

Wrex 2017.08.16. 10:17:27

@bluebear: Összegzem a válaszaidat:
- Nem tudsz szöveget értelmezni de azért először lehülyézel, aztán meg "jogi szövegkutyulás"sal vádolsz,
- Tájékozatlan vagy de engem vádolsz tájékozatlansággal,
- Egy félmondatban elismered hogy nekem volt igazam de szerinted akkor is én vagyok a hülye mert csak,
- Azt írod hogy neked tökmindegy milyen kormány van, ehhez képest habzó szájjal hányod az epét a fideszre és mindenkire aki szerinted "fideszes seggnyaló birka"(=nem ért veled egyet),
- Mindemellett megállás nélkül személyeskedsz.

Na ezért szopsz most, és ezért fogsz szopni 2018-ban. És ha így folytatod, azután is.

vajdasagi 2017.08.16. 10:27:05

@Kampfer: Üdv.

Öröm Veled beszélgetni, különösen azért, mert mi annyira más oldalon állva is annyi mindenben egyet tudunk érteni.

1. Sajnos a polt és a függetlenség kapcsán közel jársz az igazsághoz, és pont a draskovics nagyon jó érv is a részedről. Jó lenne, ha nem lenne igazad pl. a független médiával kapcsolatban, de gyanítom, itt is sajnos igazad van.

2. A médiatúlsuly terén nem értünk egyet: igaz ugyan, hogy elvileg elérhető ma már minden infó, de a lakosság kb. 2/3-a nem él ezzel az elvi lehetőséggel, mert túl szegény, túl elmaradott, túl sok a megélhetési problémája, meg ilyesmi. Ezeknél mégiscsak az M1 megy, vagy a Kossuth rádió. Esetleg mehet a TV2 vagy RTL is, de az már egy magasabb szint. És ott is a TV2 de facto állami propaganda, az RTL meg igyekszik ugyan belerugni a fideszbe, de azért nem viszi ezt túlzásba sem, jól felfogott érdekében (ők is tudják, hogy még sok év orbán-kormány van hátra - ki kell azt bekkelniük, és így teszik.)
Megjegyzem: az írott sajtó kapcsán igazad lehet.

3. Az ellenzék balfaszok gyülekezete, ebben is sajnos igazad van.

Mindez nagy kár, mert hidd el, ebbe belerokkan majd a Nemzet. Olyan változások jönnek a világban, hogy azt csak azok a népek fogják túlélni, ahol nagyon sok olyan ember él, mint pl. Te. Nálunk meg nagyon kevés az ilyen. Önállóan gondolkodó kreatív emberek milliói kellenek a Nemzetünknek ahhoz hogy megérje a 21. század végét. Ehhez képest az, hogy épp ki lop a közösből eltörpül. És a mostaniak éppen gátolják az önálló gondolkodást, cselekvést, kezdeményezést. Gátolják, hogy jobban betagozódjunk a globalizálódó világgazdaságba. Ezt sajnos nem ússzuk majd meg. Jönnek a robotok, a mesterséges intelligencia, megjelennek soha nem látott új szakmák, és közben megszűnnek a régiek. Mi pedig felkészületlenek leszünk: majd imádkozni tudunk csupán, hogy őrizzen meg minket Szűz Mária.

Üdv. és minden jót.
Vajdasági

s 2017.08.16. 11:07:05

@A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok: "hiszen a biztos vesztesre még annyira sem fognak szavazni az emberek"

Seggfej, nem azt kell megtippelni, hogy ki lesz a befutó. Az egy másik játék, a lóverseny. Itt arra kell ikszelni, hogy kit szeretnél kormányon látni. Te barom.

Kampfer 2017.08.16. 17:09:15

@vajdasagi: Üdvözlet!

"Öröm Veled beszélgetni..."

Megtisztelsz! Köszönöm. Nem mindenki osztja a véleményed! :-)

A médiatúlsúlyt illetően sem gondolunk szerintem homlokegyenest eltérő dolgokat, de ahogy olvastam, te a média eredményességét kérdőjelezted meg egyes népesség körében. Ahogy írtad: "... a lakosság kb. 2/3-a nem él ezzel az elvi lehetőséggel, mert túl szegény, túl elmaradott, túl sok a megélhetési problémája, meg ilyesmi". Nos, ebben egyetértek veled! De a lehetősége adott volna az alternatív lehetőségekhez, de nem él vele, nem használja ki. Ennek nyilván több oka van, akár szokás és a hagyományosabb mód preferálása is lehet az ok, de a lehetősége elvileg adott rá. Ahogy blogokat, netes oldalakat vagy akár a netrádiók tartalmát sem ellenőrizheti a kormányzat (politikai tartalomra utalok és nem a törvényileg tiltott tartalmat értem alatta), így ezeken a felületeken is eljuthat vélemény és tudósítás a választókhoz. És ez jól is van így. Ami a tv-t illeti, szerintem a szénnésztárolt rtl ugyanazon a legalja szinten van, mint a 'vajnatévé', a sztárolása inkább politikai alapokon nyugszik, mintsem a szolgáltatott tartalom színvonalán. A rádiókat illetően viszont elfogult vagyok. Talán személyes hibám, de kiráz a hideg az ostoba kereskedelmi rádióktól és a 'celebhülyegyerekek' ostoba poénkodásaitól! Ha kormány barátja, ha kormány ellensége, nekem egykutya! Leginkább Inforádiót hallgatok néha az autóban, illetve hétvégén Kossuth adót. Nagyon fikázzák, nyilván joggal, én megpróbálom meghallani belőle azt, ami jó és érdekel. Megemlékezések az első vh mindennapjairól a naptár szerint, magyar helységek története minden délben a harangszó előtt, régiók bemutatása, hagyományok bemutatása, hétvégi gasztronómiai műsorok (most nyár elején hallgattam őket) és persze a hírműsorok. Van, amit sosem hallok benne, azokat meghallom az Inforádióban vagy elolvasom a neten. Hogy mindezért érdemes-e ennyi közpénzt költeni, ezen már érdemes lehet vitázni! Ahogy a köztévén is. De azt, hogy az egészet be kéne szántani és fölégetni, ezt azért nem tartom vitaalapnak. Tuti, hogy mindkét oldal elhallgat és preferál híreket, amelyeket a másik oldal nem! És azt hiszem, hogy már túl vagyunk azon a ponton, hogy erről konszenzus szülessen.

"Mindez nagy kár, mert hidd el, ebbe belerokkan majd a Nemzet."

Tudod, abban nem vagyok biztos, hogy bármely politikai oldal egy valódi és építő kiutat mutatna-e a nemzet számára! Hogy ezek a megfelelő utat választották-e, ebben nem vagyok biztos, nagyon sok prioritást hibásan állapítottak meg szerintem (oktatás, egészségügy priorizálása alap kellett volna legyen), míg a külpolitika, nemzetpolitika számomra elfogadható... (lenne, ha valódi meggyőződés vezérelné és nem a politikai érdek és a pénz)! De legalább nem tekintik bűnnek a trikolórt, az árpádsávot és a Turult! 10 éve mér kiszedett a rendőr a forgalomból ezek miatt...! Ami a gazdaságpolitikát illeti, a fő célkitűzésekkel egyet tudok érteni, de az utat rossznak tartom. A megvalósítás szerintem nagyon gáz. De mégis 15%-ot adózom és nem 36%-ot 'szuperbruttóval' (kösz maszop)! Mégis a családok adóznak kedvezményesen és örülök, hogy nem a cigányonak tolnak pénzt nyakló nélkül! Nem tartom ördögtől valónak a foglalkoztatás priorizálását, de ha ezt nem a piac hozza létre és tartja fenn, akkor vakvágány... Ugyanakkor jól tudom azt is, hogy simán van 150-200 ezer honpolgár, akikkel tényleg SEMMIRE sem mész a munkaerőpiacon! Nem ördögtől való gondolat, hogy nekik az állam adjon munkát! De így...!? Támogathatónak gondolom, hogy preferálja az állam a polgárok ingatlanvagyonhoz juttatását, lakáshoz jutását. Elítélem azt az uniós (és ballib közgazdák) által hangoztatott véleményt, miszerint túl magas Kelet-Európában a magántulajdonú ingatlanok aránya! De ezek csak kiragadott példák, amikre a komplett ellenzék csak ostobaságokat puffogtat! Szándékosan kerültem a migráció kérdését, azt a véleményem már elég jól ismered szerintem...
És mindezek mellett ott van a korrupció, a prioritások hibás megállapítása, az ostoba kommunikáció. Egy normális és épeszű jobboldali politikával ezek simán biztosíthatták volna, hogy 20 évig ballib erő a hatalom közelébe se kerüljön, ha megmaradtak volna politikusnak és politikát csináltak volna és nem 'országos vállalkozást'! De tudod, mi az igazán szörnyű??? Hogy elzavarnám én ezeket, de még jobban gerjeszti a hányingeremet, akikkel válthatnánk ezeket! És már ezért írtam le többször is, hogy EZÉRT az ellenzék tartja a hatalomban a fideszt és nem a választói! A kb. 40% inaktív szavazó a bizonyítéka ennek (szerintem)!

A változásokat illetően írott gondolataiddal csak egyetérteni tudok! Ezt jól látod!

"Jönnek a robotok, a mesterséges intelligencia, megjelennek soha nem látott új szakmák, és közben megszűnnek a régiek."

No, ezt kéne követnie az oktatásnak! És szerintem ennek NEM a CEU a záloga! A ricsaj mégis körülötte van...! És az egészségügy! Sajnos az már régebbi konstans probléma! Csak tologatják a szart...!
Üdv! :-)
Kamp

vajdasagi 2017.08.16. 18:09:36

@Kampfer: Az egészségügy fontos, mert nem megfelelően látnak majd el engem és Téged az orvosok, ha majd egyszer betegek leszünk - jórészt a kormány hibájából. De ez nem nemzeti sorskérdés: nekem meg Neked fontos, de a Nemzet megmarad attól, ha mi ketten esetleg pár évvel korábban patkolunk majd el a hibás egészségügy miatt. Az oktatás viszont nemzeti sorskérdés: nem lesz elég képzett és versenyképes tudással rendelkező koponya az országban. Emiatt már lehet, hogy a gyerekeink is, de az unokáink biztosan elhagyják majd ezt az országot és elmennek nyugatra. És nekem ez jobban fáj, mint az, hogy majd nem lesz elég jó az orvosi ellátásom öregkoromra. Nem hazabeszélek, mert a gyerekeim is túl vannak már a közoktatási rendszeren. tehát ez nem rövid távú önös érdekem. A Nemzet igényli ezt.
Itt tehát én egy nagyságrendnyi előnyt adok az oktatásnak minden más felett, még az egészségügy felett is.

A többivel sajnos egyetértek. Nekem pl. a turul nem hiányzik, de hát egye fene, meg a hátrafelé nyilazás sem, de aki akarja, tegye. Az RTL a szememben csupán annyival jobb a TV2-nél, hogy legalább nem az én adómból futtatják, és nekem minden kormány idején az az érdekem, hogy az aktuális kormányt ostorozó - azt kordában tartó - legyen a média, nem pedig annak benyaló. Amúgy az RTL is kultúrszenny - ebben is egyetértünk.

Az internet a magyar lakosság többségéhez nem is jut el, tehát az, hogy elvileg minden hír megtalálható az interneten az nem jó érv a szememben.

Én sem tudom, kire kéne szavaznom, és én is katasztrofálisnak ítéltem meg a gyurcsány-féle kormányt, meg a meggyesi félét is. De pl. nekem a Bajnai rövid kormányzása tetszett. Ha olyanból kapnánk 10+ évet, az sokat lendítene rajtunk.

Nekem egy morális értékeiben jobboldali (ne lopj, légy becsületes, tiszteld a hagyományaidat, stb.), gazdasági felfogásában pedig liberális párt lenne a kedvemre való (ne adj túlhatalmat az államnak, pláne ne a gazdaságban, versenyezz a világpiacon és ne a cukorgyáraink tönkretételén keseregj még mindig, ne ossz támogatásokat a gazdaságban, stb.) De tudom: olyan pártunk nincs :-(

Attól tartok, még ebben az évszázadban a leszármazottaim kénytelenek lesznek a jobb megélhetés érdekében elhagyni a Kárpát medencét. És amelyik kormány nem tesz ez ellen, azt én nemhogy nem támogatom, hanem egyenesen ellenségként kell hogy kezeljem. És ez itt a baj :-(

No nem írok többet, hanem megyek melózni.
Üdv.
Vajdasági

vajdasagi 2017.08.16. 18:20:34

@Kampfer: Bocs, még egy dolog. A CEU a számomra jelentéktelen, mert az én szakmámat ott úgysem oktatják. Meg a gyrekeimnek is érdektelen volt. Csupán egy szimbólum a CEU: a kormány mindenáron mindent elfojt, amit nem ő kontrollál- És ez káros. Az a baj, hogy elfojtják az akadémiai függetlenség csiráit is. A kancellárok rendszere a baj: olyanok ők, mint a párttitkárok a Kádár-rendszerben. Pont annyi a hasznuk is, és pont annyi belőlük a kár is. De hát akkor kellett elmennek tüntetni, amikor ez összeszerveződött: internetadó, majd CEU ügy. A kancellárok kinevezésekor nem bolydult föl a világ. Tudom, hogy ez a tudjuk-kik nagy befolyását mutatja. :-)
De attól még nekem az a dolgom itt, hogy a CEU mellé álljak, mert a másik oldal a mindent bekebelezni akaró állami szörny. Nyilván nem a CEU fogja megmenteni a Hazát. De akik a CEU-t akarták kinyírni, azok országrombolók, Ezért hát: ne haggyuk! És: engem is meglepett, nemcsak orbánt, hogy egy CEU-nak mekkora érdekérvényesítő képessége van. El kell tanulnuk Tőlük ezt is. De ezt éppen nem úgy érhetjük el, ha ellehetetlenítjük őket, hanem ha szövetkezünk. Nem rossz szövetségesek ők: jobban el vannak látva a "mi" egyetemeinknél, és hajlandók megosztani az erőforrásaikat részben velünk is. Nem véletlen, hogy az MTA is, meg a hazai egyetemek is a pártjukat fogták (már amennyire a gyűlölt kancellárok mellett ezt meg merték tenni). Amint látod: erre nagyobb betekintésem van, mint pl. a médiára.

De most már tényleg megyek.
Üdv.
Vajdasági
süti beállítások módosítása