Szájkosár használata kötelező!
2015. január 21. írta: Katona Andrea

Szájkosár használata kötelező!

image004.jpg

 

Ugye felismered a képen látható eszközt? Fémrács, bőrszíj, szegecs. Bizony - 1000 forintos kérdés rendben -, ez egy szájkosár, melynek eredeti célja mi volt? Ez már az 5000 forintos kérdés... Igen!!! Az, hogy megvédje az embereket vagy a többi állatot egy-egy vadabb kutya harapásától. Mostanában azonban más célra alkalmazzák.

Magyarország vezető "elitje" (azért röhej, hogy ezt tényleg elhiszik magukról) újrahasznosította ezt a becses terméket, azaz módosította a lehetséges felhasználói kört. Te kaptad meg, barátom! És bármennyire is fura, nem rázod a fejed, mint a kutya, nem morogsz, nem próbálod minden lehetséges eszközzel eltávolítani magadról. Nem bizony, te nem akarsz megszabadulni ettől, sőt, csendben, belenyugodva a megváltoztathatatlanba - hálásan nyalogatva a paranoiás gazdi koncot dobó kezét -, örvendezve viseled ezt a divatosnak és XXI. századinak egyáltalán nem mondható kiegészítőt.

Tízezer forintos kérdés. Meg tudod mondani, mikor rakták ezt rád? Nem??? Sajnos kihagyó emlékezeted miatt (ez nálad vajon önvédelem?) elbuktad a további lehetőséget, és megint pénz nélkül távozol. Szokd meg, ez a mai Magyarország, bár ha továbbra is jól viselkedsz, hordod a szájkosarat és másokat is erre biztatsz, talán kaphatsz egy hónapnyi közmunkát bruttó 77.300, azaz kézhez kapva nettó 50.632 forintért.

Visszatérve az eredeti kérdésre: ennek a szájkosárnak a virtuális változatát 2010 óta TE VISELED sokadmagaddal. Arcodra van szögezve a félelem szájkosara, amely nem hagyja, hogy tisztán láss (pedig a szemedet nem is takarja), nem engedi, hogy harapj, sőt azt sem, hogy hangosan ugass, ha nem tetszik valami. Maximum csak a nyelvedet dughatod ki, és azt is csak egyetlen céllal...

A lakájmédiában naponta hallott hírek - felmentették, kirúgták, őrizetbe vették, lecsukták, öngyilkos lett, baleset áldozatává vált stb. - minden egyes alkalommal újabb adag pillanatragasztóként cseppennek a szájkosaradra, s az mára már úgy összeforrt az arcoddal, hogy félsz levenni, hiszen anélkül védtelen leszel és támadható. 

Ám - a kormány legnagyobb megdöbbenésére - 2014 őszén néhány embernek elege lett a szájkosárból. Letépte magáról, végre hangosan kikiabálta a világba a problémákat és az igazságot, és követőkre talált. Hasonlóan gondolkodó emberekre, akik ugyancsak megunták a szájkosarat, és nem akartak még egy méteres láncot is a nyakukba kapni (röghöz kötés..., ismerős fogalom?).

tuntetes2_1_.jpg

A baj csak ott volt, hogy az első néhány "lázadó" megrettent attól a hatalmas erőtől, amelyet kiengedett a palackból, nem tudta azt irányítani (mint 18 éves kölyök az apucitól kapott 300 lóerős autót), és ijedtében gyorsan visszavette a szájkosarát, arra buzdítva mindenkit, hogy menjen haza a gazdihoz, és feküdjön - végtagjait megadóan égnek emelve - annak lába elé, biztosítva a tömeget arról, hogy a gazdi megbocsát és nem rúg bele.

Az összegyűlt tömeg egy része értetlenül állt, kezében a levetett szájkosárral. Majd nagyobb részük vállat vont, és hazament. A forradalom elmaradt. A pókhasú, narancszabáló gazda ismét megveregette saját vállát, odavetett egy kis romlott párizsit a körülötte pitiző talpnyalóknak, és édesdeden nyugovóra tért. Nincs mitől félnie, a tömeg legyőzte önmagát, a szájkosár-elv és a megfélemlítés működik.

A szájkosaras tömeg álmában továbbra is a megváltóra vár, az új messiásra, akit a Nagy Szájkosárnélkülinek fognak majd hívni, és aki csodát téve egyedül vívja meg helyettük a harcot - míg ők összetákolt kutyaóljukban reszketnek -, és varázspálcájával eltüntet minden szájkosarat, igazságtalanságot és gonosz földesurat.

 

l_hu_superdog.jpg

 

Ha a szuperhős győz, várható, hogy a harc után nagyon sokan akarnak majd hős ellenálló kutya-jelvényt, bizonyítékok és tanúk ezreit  produkálva, amelyek azt bizonyítják, hogy ő kezdetektől fogva a Nagy Szájkosárnélkülit támogatta, ezért neki 2 velőscsonttal (és 3 szolgálati autóval) több jár.

Jó lenne, ha felébrednénk, felegyenesednénk (ahogy az emberhez méltó), és kinyilvánítanánk akaratunkat. Vagy ti így akarjátok leélni az egész hátralévő életeteket szájkosárban, rettegve, maradékon élve? Ezt fogjuk példaként mutatni a gyerekeinknek is?

A régi közmondás, "Egységben az erő" ma is érvényes. Vegyük már észre!!! Gyertek elő a meleg zugból és küzdjünk meg egy jobb, szájkosár nélküli életért!

falka.JPG

 

*******************************

boritokep_demo.jpg

 

Ha egyetértesz, és végre tenni is szeretnél a változásért, csatlakozz:

DEMO - Demokratikus Európai Magyarországért

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr697095585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szpal 2015.01.21. 23:25:46

Horváth András volt az őszi tüntetéssorozatnak az egyik jelképes alakja, aki egyáltalán nem volt vezéralkat, és aki köré szerveződhetett volna egy olyan civil csapat, amelyik az ellenzéki mozgalmakat egyesíthette, továbbvihette volna. Erre fel leül Horváth András Ferge Zsuzsával, Iványi Gáborral (Árokásó top 100 listás), vagyis a korábbi balliberális elit alakjaival, amit egyszerűen nem értek. Horváth ennyire naív? Mondjuk nem probléma, ha egy-egy jelképes alak kiesik, hiteltelenné válik, csak az ilyen hibák elkerülhetők lennének.
süti beállítások módosítása