Hogy lehet, hogy reggelente Orbán nem köpi le magát a tükörben?
2017. június 08. írta: Katona Andrea

Hogy lehet, hogy reggelente Orbán nem köpi le magát a tükörben?

orban-viktor-1024x576_1-678x381.jpg

Az utóbbi 7 évben egyre inkább az a benyomásom, mintha visszafelé néznék egy filmet. Ebben a filmben azonban nem a törött váza lesz újra ép, és nem a halott ember támad fel, hanem a fejlődés és a történelem kereke fordul vissza. Na, nem magától, és nem természetes úton, hanem - nagy recsegés és ropogás közepette - néhány fejlődésben megrekedt, ám hatalommal rendelkező öntelt pojáca akaratából.

Mindig is azon a véleményen voltam, hogy akit a hatalom megváltoztat, attól vissza kell azt venni, mert nem érdemli meg. Orbánék nem értik - ahogy sajnos sok más politikus sem -, hogy az ő feladatuk a nép szolgálata, az ország jobbítása, nem pedig öncélú - és egyre idiótább - ötleteik erőből történő megvalósítása, és privát, valamint barátaik, rokonaik, szervilis szolgáik vagyonának gyarapítása. Valljuk be, ilyen szintű pofátlanságra, önkényre és "kormányzásra" 2010-ben egyikünk sem számított.

Vajon mi okozhatja, hogy egy lánglelkű, szabadságért küzdő, a kommunizmus világában felnövő értelmes fiatalból egy hataloméhes, nagyképű, öntelt, zavarodott önkényúr legyen? Hogy lehet, hogy reggelente nem köpi le magát a tükörben? Vajon eszébe jutnak fiatalkori és ellenzékben elmondott beszédei? És ha igen, hogy tud együtt élni ezzel? A pszichiátriában ismert az ilyen eset, skizofréniának hívják... Vajon az utóbbi években a hangok mondják meg neki, hogy mi legyen a másnapi kormányprogram? Vagy elrabolták az UFO-k? Egy ilyen emberrel még a hétköznapi életben sem lenne könnyű együtt élni, bár akkor - ha ő csak szimplán a szomszédunk lenne - legalább meglenne róla a véleményünk, és saját, valamint családunk védelmében fel is lépnénk ellene. Most miért nem tesszük?

Hála nekik, visszafelé haladunk az időben... Horthy lett az ideál, a történelemkönyvek átírásra kerültek, hamarosan újra bevonulhatnak az oroszok, és jöhet az újabb Ratkó-korszak. Tilos lesz "bűnben", élettársként együtt élni, kötelező lesz gyereket szülni, mert aki nem teszi, az büntetést fizet, és nem bújhatunk ki majd a kötelező hitéleti továbbképzés alól sem. Vajon "kétharmados" többségükben mikor szavazzák meg maguknak az első éjszaka jogát, és mikor jelennek majd meg az új földesurak narancssárga kutyabőrrel és pallosjoggal felvértezve?

Ha így halad tovább, és mi továbbra sem teszünk semmit, csak magunkban háborgunk, hamarosan sor kerül majd arra is, hogy egy szál rongyban, lakás, pénz és munkahely híján, csendesen, magunkban makogva visszamászunk a fára.... Ott fent az ágakon nem kell többé sem aggódnunk, sem gondolkodnunk vagy döntenünk, hiszen mint tudjuk, egy majomnak nincs szavazati joga....

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr212726818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása