Hol voltatok, fiatalok, amikor a kormány mindent lenyúlt?
2017. június 16. írta: Katona Andrea

Hol voltatok, fiatalok, amikor a kormány mindent lenyúlt?

ceu-tuntetes-678x381.jpg

A Fidesz-kormány uralkodásának kezdete óta ingoványos talajon jár. Olyan területekbe nyúltak bele elvakult gőgjükben, amelyek más, demokratikus országokban az azonnali bukásukat jelentették volna. Ám ez Magyarország, és úgy tűnik, itt elég magasan van az emberek ingerküszöbe.

Az internetadó elleni tüntetés volt az első, amely jelentős mértékben megmozdította az eddig szunnyadó fiatalokat, majd a CEU-ügy a második. A Lex-CEU átlátszó, gátlástalan törvénymódosítása rámutatott arra, hogy Orbánék számára már nincs semmiféle gát, és eljutottak arra a pontra, hogy már nem tartják szükségesnek felháborító intézkedéseik leplezését sem.

Sokan tüntettek, tízezrek vonultak az utcára, én mégis szomorú vagyok. Az én tiltakozásom ugyanis nemcsak a CEU-ról és az internetadóról szól, hanem az országban tomboló, egyre elviselhetetlenebb önkényuralomról és gátlástalanságról.

Fiatalok, egyetemisták, hol voltatok, amikor a MANYUP vagyonokat a kormány lenyúlta? Hol voltatok, amikor megszüntették az Alkotmányt, és az Alaptörvényt módosítgatták? Hol voltatok, amikor az emberek a Questor és egyéb szervezetek aljas manőverei miatt elvesztették a megtakarított pénzüket? Hol voltatok, amikor a Városliget elpusztítását tervezték? Hol voltatok, amikor Orbán kitalálta, hogy százmilliárdokért a Várba költözik? Amikor elvette a trafikokat, a földeket? Amikor kisvasutat épített, stadionokat finanszírozott, milliárdokért a nemezettel konzultált? HOL VOLTATOK?

Ez a ti országotok, a ti jövőtök! Miért csak akkor mozdultok, amikor a saját bőrötökön érzitek azt, hogy a regnáló kormány úgy véli, gondolkodás nélkül bármit megtehet velünk?

Az köz-és felsőoktatás fontos eleme a jövőnknek. A gondolkodó emberek bölcsője. A CEU azonban csak egy csepp volt a pohárban. Mégis veletek tiltakoztak a nyugdíjasok, a szüleitek, a tanáraitok, a diplomások, a szakmunkások és a 8 általánost végzettek, a romák, a zsidók, a melegek, a szőkék-barnák-vörösek-feketék és kopaszok, a deviza- és hitelkárosultak, a párttagok és a civilek, vagyis az ország népe. Azok is, akik sosem voltak és sosem lesznek a CEU hallgatói.

Az ország bajban van! Nyakunkon ül egy komplett maffia kormány haverostól, rokonostól, és mindenünket ellopja. Velük együtt ránk telepedett 2 millió agymosott, gondolkodásra és normális kommunikációra képtelen gyűlölködő troll, akik rá akarják kényszeríteni az akaratukat a maradék 8 millió emberre! Várunk a Parlamentben ülő ellenzéki pártokra, de hiába, mert mindegyik csak azt lesi, hogy maradhat meg a széke. Ahogy őket hallgatom, egy gyerekkori mese zenéje jut eszembe: "Kukori, Kotkoda, tojásból lesz a csoda. Nagy taréjú, cifra tollas, kapirgáló egyedek, nem repültök, mint a szép sas, mert tele a begyetek!

Nem fognak össze! Nem érdekük, és ezért nem akarják észrevenni, hogy süllyed a hajó! Egymást marják, és azt hiszik, elég magasan vannak ahhoz, hogy megússzák és a posztjukon maradhatnak. Meglepő, de a kormánypárt néhány tagja látja a veszélyt, meg is indult már a patkányok menekülése, kilépése. Hiszen függetlenként van esélye, ugye? Neked nem gond, hogy 7 évig tolta a kormány szekerét, és csak most eszmélt rá, hogy ami megy, az nem elfogadható? Eddig nem tűnt fel neki?

És a Parlamenten kívüli pártok? Hány száz párt van már? Nagy részük valóban kamu, de van néhány, amelyik nem. Amelyik nem a pénzre hajt, hanem egy szövetség létrehozására, de te esélyt sem adsz nekik, mert mantrázod a "felszalámiz" és az "ezeknek is csak a pénz kell" szavakat. A régi nem kell, de az új sem!

Vannak, akik a fiatalokban hisznek. Meddig fiatal valaki? A 40 éves már öreg? Dögöljön meg? Élet csak 20-30 között van? Egy új messiáspárt vezetője fennen hirdeti, hogy generációváltás kell... Tessék, váltsatok generációt! Aztán találjátok ki, hogy kiktől fogtok tanulni! Találjátok ki, hogy kik fogják nektek azt a tapasztalatot és tudást átadni, amelyre egy ország vezetésénél szükség lehet! Találjátok ki, hogy kik fogják elmesélni, mire kell figyelnetek, és melyek azok a jelek, amelyek egy diktatúra vagy egy gazdasági összeomlás irányába mutatnak! Vagy ti mindent tudtok? Egymagatok?

Ne essetek abba a hibába, amelybe korábban mások, ne higgyétek elbizakodottan azt, hogy miattatok mennek ki az emberek az utcára, ne jelentsétek ki, hogy csak ti vagytok a megoldás, és ti nem fogtok össze senkivel, mert ettől deja vu-m van! Én pedig nem akarok még egy olyan kormányt, amelyik azt mondja, hogy rajta kívül nincs más alternatíva. És bocsássatok meg, ha egy életmentő műtétre nem a ti generációtokba tartozó orvost kérem fel, mert hiába vagytok elméletben jók, ha nincs semmilyen gyakorlati tapasztalatotok! Én pedig élni akarok! Ahogy az ország is!

Bármit teszünk ebben a hátralévő egy évben, az az ország jövőjéről szól, mindannyiunk biztonságáról, a demokráciáról, amelyért harcolnunk kell. Ez bizony a bőrünkre megy!

Mert győzni csak együtt tudunk! Szükség van az öregek bölcsességére, a fiatalok lendületére és a középkorúak erejére, tapasztalatára. Így vagyunk egy csapat! Ha képtelenek vagyunk együtt dolgozni, nincs esélyünk egy jobb életre! 

Most te döntesz! Ne egyedül harcolj! Csatlakozz azokhoz, akik számodra a legszimpatikusabbak, akiken érzed, hogy ugyanazt akarják, amit te. Nem baj, ha most még több csoport van, hiszen senki nem mondhatja azt magáról, hogy ő a legjobb. Csak az a fontos, hogy a végső célnál elmondhassuk: csapataink egyesültek!

Váltsuk le közös erővel ezt a rendszert!

Ha még nem találtad meg a helyed, nálunk is körülnézhetsz!

VÁLASZ - Változást Akaró Szavazók (változást nem akarók kíméljenek!)

Facebook: VÁLASZ-ra várva!

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr7612726994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása