Orbán néhány órányi kapálástól vagy útépítéstől holtan esne össze!
2017. június 23. írta: Katona Andrea

Orbán néhány órányi kapálástól vagy útépítéstől holtan esne össze!

foto_koszticsak_szilard_mti.jpg

Mindig ingerült leszek, amikor Orbán valamilyen fórumon az országról nyilatkozik. Ahogy hallgatom, egyre biztosabb vagyok abban, hogy ha rajta múlna, nem lenne a házakban villany, csak petróleumlámpa, vezetékes víz helyett csak egy kút, és végleg eltörölné az internetet is. Csak 4 általános lenne a maximum (az se kötelező jelleggel), hiszen több úgyse kell azokhoz az alattvalói ismeretekhez, melyeket ő elvár. Farkas Flóriánok kellenek neki tonnaszámra, és ezen keményen dolgozik is.

Olvasom, hogy múlt héten Pozsonyban, a Dinamikus Visegrád rendezvényen azt hangoztatta, hogy Magyarország nem jóléti társadalom, hanem munka alapú. Nem lenne érdemes ennek a kedves vezetőnek kissé körülnéznie a fejlett világban? Nem kellett volna hallania arról, hogy már a XX. század vége óta a tudás társadalmában élünk? Én értem, hogy számára a tudás veszélyes, mert az okos, gondolkodó emberek nem megvezethetőek és nem hiszik el azt a sok hazugságot, ami kijön a száján, ez pedig komoly gondot okozhat a hatalom megtartásában! A múltkor is azt találta mondani a fényes logikájú nagyúr egyházi meghosszabbítása (Balog páter, az emberminiszter), hogy azért van munkaerőhiány, mert ők túl sok munkahelyet teremtettek. Megáll az eszem! És van, aki ezt elhiszi!

A protokoll fejedelme, minden tudás atyja, a szotyola köpködés bajnoka tudatlannak és illetlennek nevezte Franciaország új köztársasági elnökét, Macront, amikor az arra mert célozni, hogy az EU nem egy szupermarket, ahonnan csak azt vesszük le a polcról, amit akarunk, azaz nemcsak jogai, de kötelességei is vannak a tagországoknak. Érthető Orbán felháborodása, hiszen milyen melóval jár az EU-és pénzeket lenyúlni! Teljesen érthetetlen, miért nem képes ez a megtűrt EU azokat a támogatásokat közvetlenül a főnök offshore számlájára utalni? Macron, az új fiú meg csak úgy beszól? Elő az egóval! Ahogy a mondás tartja, kis ember nagy egóval jár. Ha az egója alapján mérnék az országot, akkor Magyarország a világ egyik legnagyobb állama lenne.

Mindenesetre biztosak lehetünk abban, hogy a kinézete alapján turkálóból öltözködő miniszterelnökünk mindent el fog követni, hogy megvalósítsa országunkban a munka alapú társadalmat és a teljes foglalkoztatottságot. Ha kell, kidobatja az összes fűnyírót, láncfűrészt, roncstelepre küld minden traktort és egyéb munkagépet, hiszen számára az az ideális állapot, ha mindenki a munkájával van elfoglalva. Kaszát, kapát, ásót a kézbe! Ez itt a XXI. századi Magyarország!

Szerdán, a Klebelsberg-kastély átadásán Horthyt "kivételes államférfiúnak" nevezte, s azt mondta, megítélését a második világháborús „gyászos szerepvállalás” sem árnyékolhatja be. Szerinte Klebelsberg Kunó is Horthynak köszönhető, hiszen „kormányzó nélkül nincs miniszterelnök, miniszterelnök nélkül nincs miniszter”. Micsoda káprázatos logika. Egészen beleszédültem. Szegény Klebelsberg, akinek az oktatás és a kultúra volt az életében a legfontosabb, most forog a sírjában, hogy egy ilyen faragatlan tuskó a szájára vette a nevét.

Egyébként sem igazán értem, mit tudhat ez az ember a munkáról, aki életében még soha egy fűszálat sem tett keresztbe, és tuti, hogy néhány órányi kapálástól vagy útépítéstől holtan esne össze. Ha jól meggondolom, egy kőbányában is szívesen kipróbálnám a teherbírását!

Szóval, summa summarum, cél a feudalizmus. Ők már most is úgy élnek, mint a főurak. Kastélyok, hatalmas luxusvillák, vadászatok, lovon való bevonulások egy-egy városba (lásd Semjén Zsolti kedvenc fotóit), kötelező hitoktatás, szaporodó adók, lassan előkerülnek a múzeumokból a régen látott deresek is.

Egyre messzebb kerülünk a jóléti államtól, a XXI. századtól,  a tudás társadalmától, és még mindig hagyjuk, hogy egy őrült vezesse az országot.

Megértem én, hát miért is akarnánk mást, amikor Kövér László biztosan állítja, hogy a magyar egészségügy világszínvonalú, amikor Matolcsyék szerint minden magyar háztartásnak 22 millió forint megtakarítása van, és a havi bruttó átlagkereset 303.000 Ft. Igaz, hogy a közmunkások keresete csak 54.300, de ez az apróság nem árnyékolhatja be a nagy nemzeti örömöt, hiszen győztünk! Na, nem Andorra ellen, az túl nagy falat volt, de mivel Soros állt a dolog mögött, ezt ne tekintsük vereségnek. Lényeg, hogy csapataink harcban állnak, és mi győztünk! Akkor is, ha ezek a harcok csak egy beteg elme beteg fantáziájában léteznek. Az áldozatok azonban - az öngyilkosok, az országot elhagyók, a síró szülők, a munkanélküliek, a fogyatékkal élők, a fiatalok, a nyugdíjasok és az egészségügy siralmas állapota miatt életüket vesztők - valódiak!

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr8312727024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása