Viktor, te már régóta egy üres mákgubóvá váltál
2017. június 15. írta: Katona Andrea

Viktor, te már régóta egy üres mákgubóvá váltál

2016-01-17-orban-sorkatonasag_0-678x381.jpg

A pofátlan hazudozásnak és a köpönyegforgatásnak nincs határa. "Ruszkik haza!" - kiáltotta az ifjú Orbán 1989-ben, most pedig legjobb barátja "Igyiszjuda" Putyin!

"Csuhások, térdre, imához!” - kiabálták csúfolódva kórusban a Fidesz képviselők a rendszerváltás utáni Parlamentben, amikor a kormánypárti KDNP valamelyik politikusa megszólalt, ma pedig ez a két párt szimbiózisban él, az egyház és az állam szorosan összefonódott, és a templomokban a papok a Fidesznek kampányolnak.

1998 áprilisában Orbán így szónokolt: „Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.

1993-ban fennen hirdette: „Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.

Viktor, te már régóta egy üres mákgubóvá váltál. Téged nem érdekel más, csak a hatalom, és annak bármi áron való megtartása.

Tönkretettétek az országot, és sok hibátok közül az egyik legmegbocsáthatatlanabb az, hogy megosztottátok a népet és egymásnak ugrasztottátok az embereket.. Ma már – hála a médiában folyamatosan sulykolt szlogenjeiteknek és agymosásotoknak – rokonok, barátok, kollégák gyűlölték meg egymást - miattatok.

Sosem politizáltam, hittem abban, hogy boldogan és szabadon dolgozhatok a szakmámban, de nem hagytátok. Igaz lett a mondás “Ha nem mászol bele a politikába, majd a politika mászik beléd.”

Sokan azonban még mindig ellenállunk az agymosásnak, sőt, tetteiket látva egyre több embernek nyílik ki a szeme, és már látni sem bírunk titeket. Fidesz-allergiánk lett. Meg kell szabadulnunk tőletek!

Nem lesz könnyű, hiszen már mindenhol gyökeret vertetek, s azt is tudjuk, hogy mindent megtesztek majd ellenünk, de ha megindulunk, már egy cseppet sem érdekel, hogy mi lesz a következménye: már kirúgtatok, megfenyegettetek minket, de tudjuk, hogy megjelenhetnek mögöttünk a kigyúrt, kopasz embereitek is, vagy koncepciós pert indíthattok ellenünk kitalált indokokkal és hamis tanúkkal, hiszen ezek a módszereitek.

A történelem megismétli önmagát. Az idősebb generáció, aki átélte korábban a diktatúra kemény napjait, most újra a bőrén érzi ezek jeleit. Nem csoda hát, ha sok nyugdíjas tiltakozik, ők már tudják, hova vezet ez az út, és nem akarják még egyszer átélni!

Bíztok abban, hogy az eddigi csalódások miatt az emberek egyre passzívabbá válnak, a köztük keltett gyűlölet tovább fokozható, s a forradalom érdeklődés hiányában elmarad, így nincs mitől félnetek, az ellenzék szétszedi és legyőzi önmagát, a megosztás és a megfélemlítés működik.

Mindig is azon a véleményen voltam, hogy akit a hatalom megváltoztat, attól vissza kell azt venni, mert nem érdemli meg. Sok politikus nem érti, hogy az ő feladata a nép szolgálata, az ország jobbítása, nem pedig öncélú - és egyre idiótább - ötleteik erőből történő megvalósítása, és privát vagyonuk gyarapítása.

De tudod mit, Viktor? Van, amiben egyetértünk veled.

Egyetértünk azzal, amit 2006-ban a kampánybeszédedben mondtál. Emlékszel még a szavaidra? „A helyzet úgy áll - mondtad - hogy nekünk nincs hova visszavonulnunk. Az ország nyakig úszik az adósságban, a költségvetés romokban, a gazdák kivéreztetve, a munkanélküliség nő, a magyar vállalkozók pedig alárendeltek a saját hazájukban, a felvett kölcsönök, száz és ezermilliárdok pedig eltűntek. Nekünk, magyaroknak nincs hova hátrálni! Az ellenfeleink kimutatták a foguk fehérjét, agresszívek, kíméletlenek és durva hatalomvágy hajtja őket. Nincs hova hátrálnunk!

Saját szavaidat kérjük most számon rajtad!

A 2006-os választások után azzal vigasztaltad magad: „Vereséget szenvedtünk, de nem győztek le! Nem eszméik, hanem a pénzük vert meg minket. Bár a pénznek nincs szaga és színe, gazdájának azonban van. A sok pénz legyőzte az igazságot!”

Skizofrén egy állapot. Ugye?

Évek óta azon dolgoztok, hogy egy hatalomtól rettegő, buta, szolgalelkű népet csináljatok belőlünk. Elvettétek a magánnyugdíjpénztáras megtakarításokat, csökkentettétek az állami intézmények támogatását, elüldöztétek a szakembereket. Létrehoztátok a központosított oktatást, ti szabjátok meg, milyen könyvből és mit tanulhatnak a diákok.Elvettétek az egyetemek önállóságát és megszüntettétek a "veszélyes" szakokat. Ne legyenek gondolkodó emberek! 

Kidobtátok az Alkotmányt, saját Alaptörvényt hoztatok létre, melyet újra és újra magatokra szabtok, ugyanígy formáljátok át a jogszabályokat is, egy kézben tartva a törvényhozást, az igazságszolgáltatást és a végrehajtást.

Felülvizsgálatra rendeltétek be a rokkantakat és munkaképesnek nyilvánítottatok mindenkit. Létrehoztátok ezt az álságos közmunka programot és még nem végeztetek.

Álszent pap barátod, Balog miniszter szemrebbenés nélkül, mosolyogva azt hazudja, hogy megvalósítottátok a puritán államigazgatást, és hogy a kormány életmódja nem költekező. Hány milliárdot szórtatok már el saját szórakoztatásotokra?

A ti világotokban illetlenség élni mindazoknak, akik az országnak költséget jelentenek, azaz a nyugdíjasoknak, a betegeknek, a fogyatékkal élőknek, a koldusoknak, a munkanélkülieknek és mindazoknak, akik nem értenek veletek egyet.

A ti iskoláitokban csak az általatok kötelezőnek ítélt tananyagot oktathatják, hiszen a ti országotokban néma, félelemben élő munkáskezekre, nem pedig gondolkodó emberekre van szükség.

Ez a világ nem a mi világunk! A pohár egyszer túlcsordul, és akkor már nem lesz visszaút!

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr3312726968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása