"Meztelen" politikusok hálójában – te még nem unod?
2017. július 27. írta: Katona Andrea

"Meztelen" politikusok hálójában – te még nem unod?

indafoto_lohere.jpg

Schiffer András nemrégiben interjút adott a Heti Válasznak. Noha sok igazság volt abban, amit mondott, egy dologgal mindenképpen vitába szállnék.  Amíg tehát nincs ellenzéki párt, amely elismeri, hogy 2010 óta az ország és a világ állapotát illetően Orbánnak ugyan messze nem mindig, de többször is jól működött a szimata, nem lesz kormányváltás - mondta Schiffer. Az a baj ezzel a mondattal, hogy Schiffer rosszul diagnosztizál. Orbánnak nem a szimata működött jól, és egyáltalán nem hozott jó döntéseket. Csak ördögi módon kihasználta az emberek legrosszabb, ősi ösztönét, a másság gyűlöletét és azóta is folyamatosan ezzel operál. Elég meghallgatni a nyilatkozatait, mindig kilóg a szőrös lóláb, és jól látszik, hogy saját aljas manőverei leplezésére állandóan ugyanazt a módszert alkalmazza, az elterelést. Így nem arra figyelünk, amit csinál, hanem arra, amit mond. Mariok vagyunk egy varázsló hipnotikus aljasságában. Szerencsére többen is vagyunk, akik nem hipnotizálhatók, és nem hisszük el, hogy mindenki hibás, és mindenki ellenség. Nekünk Orbán hiába kiabálja és hirdeti, hogy a vesztünket akarja Soros György, Brüsszel, a migránsok, az ellenzéki politikusok, és mindenki, aki nem ért egyet az ámokfutásával, és nem helyesli az ország Fidesz általi kifosztását, de még mindig túl sokan vannak, akik ezt beveszik.

Az EU-hoz való csatlakozásunk óta már annyi fejlesztési pénzt kaptunk az Uniótól, hogy bőven utolérhettük volna a skandináv államok életszínvonalát. De a politikusoknak ez soha nem volt célja. És ezek közé a politikusok közé bizony beletartozik minden olyan ember, aki az elmúlt 27 évben nem az ország érdekét tartotta szem előtt ezeknek a pénzeknek a felhasználásakor. A Fidesz kormány utolsó hét éves ténykedése már csak hab a tortán, hiszen ez volt a pofátlan lopások és hazugságok csimborasszója. De amíg Orbán továbbra is képes egy gombnyomással aktivizálni az "egymást is utáljuk, nemhogy téged" modult, addig valóban nincs esély a változásra. Amíg egymást püföljük, ő nyugodtan pöffeszkedhet a trónján és gyűjtheti tovább a lopott aranyait.

Reménykedve nézzük az ellenzéket, hátha magára talál, de csak önjelölt miniszterelnököket találunk, akik egymást ütik-vágják, és senkivel sem hajlandók összefogni, mert azon dolgoznak, hogy taposhatnák el a másikat. Elég meghallgatni Botka nyilatkozatait, vagy az ifjú titánok pártját, a Momentumot. "Egy esetleges kormányváltást követő elszámoltatásról Fekete-Győr megjegyezte, átlagemberként meg tudja érteni azokat, akik börtönbe záratnák a mostani közszereplőket (ami a Jobbik követelése), de felelős politikusként ezzel nem ért egyet. Kompromisszumok kellenek, hogy ne legyen polgárháború." (Forrás: 24.hu) Nos, engem irritál Botka nagyképűsége, valamint az is, hogy állandóan másokban keresi és találja meg a hibát. De kiakadok Fekete-Győr megalkuvó mondatától is, mert én a felelősségre vonástól nem tudok eltekinteni, noha nem vagyok jobbikos. Vannak olyan bűnök, amelyek nem maradhatnak büntetlenül, az ország tönkretétele és kifosztása, a hatalommal való visszaélés pedig pontosan ez a kategória.

Előbb-utóbb minden politikusról lehull az álarc, és előbukkan a valódi énje. Mi pedig kimondhatnánk végre, hogy a király meztelen!

Olyan jó lenne már megcáfolni Edmund Burke gondolatát, amely Orbánt hatalmon tartja:  "Nincs erős érzelem, mely az embert jobban megfosztja a cselekvés és gondolkodás képességétől, mint a félelem." 

ÉN NEM FÉLEK! GONDOLKODOM ÉS CSELEKSZEM! FOGD MEG A KEZEM, ÉS ALKOSSUK MEG AZT AZ EMBERI LÁNCOT, AMELYIK KIMONDJA VÉGRE: ELÉG VOLT!

VÁLASZ-ra várva - Téged is várunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr7512727096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása