Egy katonás beszéd
2016. január 24. írta: Katona Andrea

Egy katonás beszéd

2016. január 24. Kossuth tér – Szükségállapot – Tüntetés a Fidesz diktatórikus terve ellen

Dr. Katona Andrea (a KARD Egyesület alelnöke, az Országos Széchényi Könyvtár volt főigazgatója)

12525421_891535364292872_3172255286516572327_o.jpg

Fotó: Láng Alex

Az utóbbi években egyre többször vagyok rosszul. Hányingerem van, felmegy a vérnyomásom, fáj a fejem, felgyorsul a légzésem, majd észrevétlenül ökölbe szorul a kezem és a dühroham kerülget.... Sajnos az orvosok nem tudnak ezzel mit kezdeni, a tünetek oka allergia. FIDESZ-ALLERGIA. Mindig előjön, ha egy fideszes, kdnp-s vagy valamelyik társadalmi célú agymosó reklámjuk van a tévében.

Az orvosok változást javasolnak! Csakhogy ez a változás nem arról fog szólni, hogy én megyek el melegebb éghajlatra, hanem arról, hogy a tünetek kiváltóit kell eltávolítani. Ahhoz, hogy csökkentsük a parlagfű allergiát, a parlagfüvet kell kiirtani, nem az allergiás pácienst. Ergo, el kell tüntetni a rohadó narancsot az országból.

Az ország nagy hányada ugyanolyan allergiás, mint én, mégsem képes megfogni egy fűnyírót, kaszát vagy egy doboz gyomirtót, inkább szenved. Szenved és panaszkodik. Mert abban nagyon jók vagyunk!

Hát én nem akarom így leélni a hátralévő életemet, és még kevésbé akarok a gyerekeimre, unokáimra egy ilyen életet, egy ilyen bűzlő országot hagyni. Nincs más hátra, nekünk kell lépnünk. Szomorú, de mi szabadítottuk rá ezt a szörnyet az országra, nekünk is kell hát legyőzni.

Tennünk kell valamit, hogy elsorvadjanak, eltűnjenek, és még az emléküknek is csak hűlt helye maradjon. Ha megtisztítottuk tőlük az országot, tiszta lappal indulhatunk, s bár iszonyú nehéz lesz helyrehozni a károkat, de végre szabadon lélegezhetünk, és nyugodtan élhetünk saját országunkban.

Jelenleg azonban még nem tartunk itt. Olyan országban élünk, melyben bárkit bármikor megverhetnek és kirabolhatnak fényes nappal a nyílt utcán, amikor magukat macsónak tartó férfiak nyugodtan péppé verhetik az asszonyt, amikor egy primitív lakó rettegésben tarthatja a teljes szomszédságot, amikor a főnök szolgaként bánhat a beosztottjaival, és amikor egy néhány fős politikai csoport olyan törvényeket hozhat, amely rajta kívül senki másnak nem jó. Megtehetik, hiszen ki merne beleszólni.

Sosem politizáltam, hittem abban, hogy boldogan és szabadon dolgozhatok a szakmámban, de nem hagyták. Igaz lett a mondás “Ha nem mászol bele a politikába, majd a politika mászik beléd.”

Ki kell nyitnom a számat, fel kell lépnem az ellen, ami jelenleg az országban folyik. Mert nem tűröm! Valami nagyon rosszul működik bennem, ugyanis gyerekkorom óta képtelen vagyok szó és tett nélkül hagyni az olyan dolgokat, amelyeket igazságtalannak vélek.

És ha megindulok, egy cseppet sem érdekel, hogy mi lesz a következménye: már kirúgtak, megfenyegettek, de tudom, hogy meg is verhetnek, leszúrhatnak, elüthetnek, nyelhetek afrikai idegmérget, sőt, akár hátba is lőhetem magam. Bármi megtörténhet, és tisztában vagyok azzal, hogy valószínűleg senki nem fog megvédeni, hiszen szabad akaratomból szóltam bele abba, ami "nem rám tartozik". Tudom! Tudom, de nem érdekel.

Mert félelemben nem lehet élni! Milyen élet az? Tudod, amikor váratlanul szembefordulsz egy hatalmaskodó, erőszakos emberrel, furcsa dolgot látsz a szemében: döbbenetet és félelmet. Mert olyan dolog történt vele, amelyhez nincs hozzászokva. Ellent mondtak neki. Valaki határozottan fellépett vele szemben. Összezavarodik, de egyetlen embert még legyőzhet. Ám mi történik, ha hirtelen ott áll vele szemben még egy, majd még egy, majd egyre több ember. Ki fog majd akkor meghátrálni?

Nyisd ki a szemed, a füled és a szád! Tépd le a falról a három majmos plakátot!

Jelenleg olyan életet élsz, amelyben mindentől félsz. Félsz meglátni a valóságot, félsz kinyitni a szádat, félsz közzétenni a véleményedet, félsz megvédeni a másikat, félsz a hatalom bosszújától, folyamatosan félsz, félsz és félsz...

..., mert elveszítheted a munkádat, a lakásodat, az egzisztenciádat, a családodat, a pénzedet, a testi épségedet, sőt, akár az életedet is. Csak egyet nem veszel észre. Ha ilyen maradsz, a gerincedet is elveszíted, s az szép lassan visszafejlődik. Ám jobb, ha tudod, a gerinceddel együtt elvész az önbecsülésed, a büszkeséged, a gondolkodásra való képességed és az ősi, veled született igazságérzeted is. Csak a félelem marad! Évtizedekig!

Tényleg ezt akarod? Milyen mentséget találsz ki, hogy ne kelljen megvetned önmagadat?

A mai hatalom bízik abban, hogy az eddigi csalódások miatt az emberek egyre passzívabbá válnak, a köztük keltett gyűlölet – melyet Orbán sajnos remekül alkalmaz - tovább fokozható, s a forradalom érdeklődés hiányában elmarad, így ők édesdeden nyugovóra térhetnek, hiszen nincs mitől félniük, az ellenzék szétszedi és legyőzi önmagát, a szájkosár-elv, a megosztás és a megfélemlítés működik.

Mindig is azon a véleményen voltam, hogy akit a hatalom megváltoztat, attól vissza kell azt venni, mert nem érdemli meg. Sok politikus nem érti, hogy az ő feladata a nép szolgálata, az ország jobbítása, nem pedig öncélú - és egyre idiótább - ötleteik erőből történő megvalósítása, és privát vagyonuk gyarapítása.

Hála nekik, visszafelé haladunk az időben... A boltok bezártak vasárnap, tilos "bűnben", élettársként együtt élni, kötelező lesz gyereket szülni, mert aki nem teszi, az büntetést fizet, és nem bújhatunk ki majd a kötelező hitéleti továbbképzés alól sem. Vajon mikor szavazzák meg maguknak az első éjszaka jogát, és mikor jelennek majd meg az új földesurak narancssárga kutyabőrrel és pallosjoggal felvértezve?

Ha így halad tovább, és nem teszünk semmit, hamarosan sor kerül arra is, hogy egy szál rongyban, lakás, pénz és munkahely híján, csendesen, magunkban makogva visszamászunk a fára.... Ott fent az ágakon nem kell többé sem aggódnunk, sem gondolkodnunk vagy döntenünk, hiszen mint tudjuk, egy majomnak nincs szavazati joga....

2012-ben a Fidesz eltörölte az Alkotmányt, és kétharmados többségét kihasználva egy saját érdekeire szabott Alaptörvényt iktatott be. De ez sem volt elég, négy év alatt már 5 módosítást hajtott végre rajta, s már csak az nincs benne, hogy Magyarország miniszterelnöke kizárólag Orbán Viktor lehet és az ország lakói kötelesek őt élete végéig híven szolgálni.

Most a 6. módosításra készülnek. Egy olyan módosításra, mely a jelenlegi kormánynak szabad kezet adna terrorveszély esetén, ám azt, hogy mi számít annak, a kormány maga dönti el.

Orbán kezdettől fogva háborúsdit játszik, képzelt ellenséget lát mindenhol, az ország védelmezőjének szerepében tetszeleg, s most úgy érzi, eljött az ő ideje, amikor bevezetheti az egyszemélyes totális diktatúrát, s olyan helyzetben uralkodhat, ahol nem akadályozhatják őt a megmaradt, kiherélt törvények sem.

Tudjuk, hogy év végén az Anonymous hacker csoport hadat üzent Orbán Viktornak, az „önjelölt királynak”. Ez pedig a tervezet alapján – mely szerint a jelentős terrorfenyegetettség lehet fegyveres vagy a kibertérből érkező - máris elegendő okot adhat arra, hogy Orbán – erre hivatkozva – bevezethesse a szükségállapotot.

Mire lesz ekkor felhatalmazásuk?

  • Felfüggeszthetik a törvények alkalmazását.
  • Lezárhatják a határokat.
  • Bevezethetik a kijárási tilalmat, megszüntetve ezzel az állampolgárok szabad mozgását.
  • Korlátozhatják, sőt befolyásolhatják a médiatartalmakat, elfoglalhatják a tévé és rádióállomásokat, megbénítva ezzel a maradék ellenzéki tájékoztatást is.
  • De ellenőrizhetik, sőt szüneteltethetik az internet- és postaforgalmat is, minden üzeneted, leveled szűrőkön megy majd keresztül, és ha gyanús leszel, terroristaként fognak veled bánni. Vége a szabad véleménynyilvánításnak.
  • Betilthatják a tömegrendezvényeket, nem lesz többé módunk arra, hogy tiltakozásunk jeleként az utcára vonuljunk.
  • Betilthatják akár a közúti közlekedést is.
  • Korlátozhatják az üzemanyagok és tartós élelmiszerek fogyasztását.
  • Megtilthatják, hogy kapcsolatot tarts külföldi személyekkel.
  • Nagyobb területekről kitelepíthetik a lakosság egy részét, egyes területekre csak engedéllyel lehet majd belépni.
  • Kontroll nélkül dönthetnek a "túlmunka, túlszolgálat" elrendeléséről a teljes közszférában, az "az ügyintézési határidők, hatáskör, illetékesség megváltoztatásáról"
  • Joguk lesz az ország biztonságát veszélyeztető államok, személyek, szervezetek érdekeltségeinek zárolására, tulajdonjoguk korlátozására" is.
  • Bármikor átkutathatják az állampolgárok ruházatát és gépjárművét.
  • Sőt, bármilyen ellenszegülés esetén a hadsereget is bevethetik.

 

A kormány nem tudta érvekkel alátámasztani, miért van erre szükség, a Röszkénél és a Keleti pályaudvarnál történtekre hivatkoztak. Ezek nem elfogadható érvek, hiszen ezeknek az eseményeknek semmi közük a terrortámadáshoz.

Orbán valamelyik nap azt nyilatkozta, Magyarország Európa legszabadabb országa, s nincs ténybeli alapja annak, amikor az ellenzéki kritikák diktatorikusnak nevezik a tervezett intézkedéseket. Hát mi ez, ha nem diktatúra? Ez a teljhatalom kiépítésének sokadik, de legkomolyabb lépcsője.

Az alkotmányos rend már régóta nem létezik, ahogy megszűnt a köztársaság is, a totális önkényuralom felé haladunk, ha ezt bevezeti, tényleg élet-halál ura lesz. Az ellenzéki megmozdulásokat betiltják, bevezetik a statáriumot, és mindenki ellenség lesz, aki ellent mer mondani a FIDESZ-nek! Megszűnik az ellenzék!

Egy olyan ember kezében vagyunk, akinek mentális problémái vannak. Én tudom, hogy a régi idők és a vadon népei tisztelték az őrülteket, de nem ők vezették a törzset. Nálunk se kéne, hogy így legyen!

Nemrégiben olvashattuk Orbán azon okfejtését, amelynek lényege, hogy az itthoni politika folyamatos karaktergyilkosságokra épül, a sokszor nemtelen támadásokat pedig a nők nehezen bírnák. A mostani állapotok között elképzelni sem tud női minisztert – mondta."

Viktor, szomorú hírünk van! Fel kell világosítanunk téged, hogy áldásos tevékenységed nyomán nagyon sok - korábban vezető pozícióban lévő és kiválóan teljesítő - női szakember lett a FIDESZ karaktergyilkosságának áldozata, hogy helyükre gerinccel nem rendelkező, ellentmondani nem tudó és nem akaró, a szakmához alig értő, megalkuvó, magát pénzért eladó haverokkal tölthesd tele a vezetői pozíciókat.

De nem sírunk! Pedig sokunk életét tönkretetted! Ám a nők ennél keményebbek, és el sem tudod képzelni, mi vár arra a férfira, aki intelligens, okos nők ezreit, tízezreit haragította magára. A gyengébbik nem ugyanis sokszor erősebb, kitartóbb, céltudatosabb. És nem felejt!

Azt hiszem, ideje, hogy végre az országnak legyen miniszterelnöke, és ne a miniszterelnöknek országa.

Ghandi szavaival búcsúzom: „Nem szabad elfelejtenünk, hogy a történelem során mindig is voltak olyan zsarnokok és gyilkosok, akik egy ideig legyőzhetetlennek tűntek, de végül mindig elbuktak. Mindig.”

******************************* 

A beszéd videofelvétele

******************************* 

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr698310460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heindl Péter 2016.01.25. 11:13:58

Gratula a beszédért, élőben is jó volt hallgatni. Egy kérdés: ki az a "ciklon"? Persze ha "szőke ciklon", akkor van sejtésem, hogy ki lehet. :)

Bárdos Lilla 2016.01.26. 13:21:57

Bizonyos kérdésekben sikerül megtalálni a demokratikus ellenzéknek a közös hangot. A vasárnapi tüntetés ilyen volt:
www.youtube.com/watch?v=UAyCgMjJZwM

Bárdos Lilla 2016.01.26. 13:23:29

@Heindl Péter: Katona Andrea a Széchenyi Könyvtár volt főigazgatója nézd meg a videót a másik hozzászólásomban.

Erzsébet Anna Margit 2016.01.28. 14:57:22

Én is ismerek jó sok igaz nőt, éljen a gondolat. Klára asszony, is jó lenne a z új kormányba, meg a közismert esztergomi volt polgármester /építész, ikon festő/ ebben reménykedem.

Vándor Andrea 2016.01.30. 19:48:20

Íme, az a vezéregyéniség, aki a civil ellenállás egyik főalakja lehet...
Javaslom még mellé erősítésnek Tamást, a tűzoltót, aki Andreához hasonlóan szintén kivételes elkötelezettségről tett már tanúbizonyságot - ám őt "sem rokona, sem ismerőse" nem lévén senkinek "harcotársai" és a média nagyon hamar lemosták a pályáról...
De bármennyire erős legyen is a manipulátorok befolyása, érezhetően alakul és összeáll már az a csapat, amely képes lesz végre megálljt parancsolni a negyedszázados rombolásnak, amelynek áldozatává vált az ország,
a KÖZÖS HAZÁNK!

Hallgassátok tehát meg Andrea videóját, és keressétek vissza Tamás egykori beszédét is, mert akkor kétségek nélkül tudni fogjátok, kik mögött van a helyetek!!! (y)

spoc 2016.02.03. 20:48:14

Reménykeltő déjà vu. Antal József is egy könyvtár éléről került a miniszterelnöki székbe. Az viszont egy kisebb könyvtár volt...
süti beállítások módosítása