Tényleg magyar állampolgár vagy?
2018. december 08. írta: Katona Andrea

Tényleg magyar állampolgár vagy?

orban_semjen_nevet_mti_1.jpg

Miközben valami olyan tevékenységet végzek, amihez nem kell az agyamat használni (pl. házimunka), mindig elkalandoznak a gondolataim. Most - takarítás közben - éppen azon méláztam, vajon hányan mondhatják el magukról az országban, hogy igazi magyar állampolgárok. No, nem a hivatalos, személyi igazolványban szereplő állapot érdekel, hiszen az viszonylag egyszerűen megoldható: itt születtél, határon túli magyarként megkaptad, vagy épp gazdag maffiózó lévén megvásároltad az állampolgárságot.

Ám attól, hogy az irataidban ez szerepel, még nem vagy igazi állampolgár. Ahhoz, hogy valóban az legyél, kell egy kis plusz. Ugyanis nemcsak jogaid vannak ebben az országban, hanem kötelességeid is. Erről azonban a többség szeret elfeledkezni.

Sokan úgy hiszik, a kötelességüket letudják az adózással, hiszen fizetnek az államnak mindenhol. A bevételed után adózol, a vásárlásaid és az eladásaid után adózol, a tulajdonod után is adózol, lassan már nem is tudjuk követni, hány helyről húz le állam bácsi sápot rólunk. De utánanéztél-e már egyszer is, hogy ez a rengeteg pénz hová lesz? Érdekel-e, hogy mivé alakul, kik és hogyan gazdálkodnak vele? Követed-e, hogy a kormányon lévők mennyit tesznek zsebre, ahelyett, hogy az ország szépítésére, fejlesztésére, egészségügyre, oktatásra, környezetvédelemre stb. költenék? Hogy van az, hogy az állami bevétel egyszer csak elveszti közpénz jellegét, és mi mégsem követeljük az azonnali elszámoltatást és a pénzt eltulajdonító politikusok bíróság elé állítását?

Vajon feltűnt-e már neked, hogy a még életében soha valódi munkát nem végző politikus réteg (tisztelet a kivételnek) milyen gyorsan gazdagodik? A tőled elvett forintokból zsírosodnak, vásárolják fel a fél Balatont, helikopterrel és magángéppel repkednek, saját jachtjuk van, sőt, saját tévécsatornájuk, kiadójuk, rádióállomásuk, kastélyuk, luxusautójuk és még sorolhatnám.

Neked vajon a havi fizetésedből lesz ilyen életed és ilyen zsíros bankszámlád, mint nekik?

Tegyük fel, hogy a közös költséget, amit minden hónapban tisztességesen befizetsz, hogy a ház rendben legyen, tiszta és biztonságos legyen, folyamatosan karban legyen tartva, s úgy tudod, hogy a félretett tartalékból még felújításra is telik, ellopja a közös képviselő, és a Bahamákra utazik belőle, vagy saját házát újítja fel a közös pénzből? Te és a többi lakó meg ott álltok beázott tetővel, rozsdás korlátokkal, életveszélyes elektromos hálózattal – pénz nélkül. Dühös lennél? Feljelentést tennél? Becsapva éreznéd magad? Szeretnéd a közös képviselőt az őt megillető helyen, a rácsok mögött látni, a befizetett pénzt pedig visszakapni?

A válaszod nagy valószínűséggel igen, és valljuk be, jogosan várnád el ezt egy jogbiztonsággal teli demokratikus országban.

Ám ideje, hogy egy kicsit távolabbra is nézz! Ennek nem csak a kis lakóközösségen belül kell így működni, hanem országos szinten is. Kemény pénzeket fizetsz azért, hogy ez az ország olyan legyen, ahol jó élni. De nem olyan! Az ország „közös képviselője” és baráti köre magára költi a pénzedet, és még röhögnek is rajtad. Debil módon kisvasutat és 3.500 fős stadiont épít egy 1.922 fős (2018-as adat) poros kis faluba, elköltve a személyes mániájára a te pénzedből alsó hangon 4-5 milliárd forintot. Az sem zavarja, hogy ez a hagymázas vasutas álom évi 15-20 milliós veszteséget termel, vagyis ez a pénz egyből repül a kukába, csak azért, hogy megmutassa: azt tesz az országgal, amit akar.

Tudod, mennyi pénz 5 milliárd forint? 5.000.000.000,- Ft. 250.000 db húszezres! Ha te mondjuk havi 100.000 forintot kapsz kézhez, akkor egy év alatt az 1.200.000 Ft, ez pedig azt jelenti, hogy 4166,6 évig kellene dolgoznod ennyiért. De keress többet, legyen mondjuk a havi kereseted nettó 300.000 Ft, akkor már „csak” 1388,8 év kell ehhez.

Ám ez az 5 milliárd forint potom zsebpénz ahhoz képest, amit már elloptak az országtól. Mészáros „Stróman” Lőrinc vagyona 2018-ban elérte a 96,2 milliárd forintot. Írjuk le: 96.200.000.000,- Ft. Ehhez a te 100.000-es fizetéseddel több, mint 80 ezer év kellene! És ő csak egy ember a brancsból. Vajon hány száz, hány ezer élősdi van még a nyakunkon? Belegondoltál már ebbe? Tudod te, hogy ennyi pénzből - egy gondos gazda kezében - milyen csodás országunk lehetne?

Ráadásul nem néznének undorral ránk a külföldiek, nem kellene attól tartanod, hogy nem lesz majd pénzed arra, hogy a gyereked egyetemre menjen, és attól sem kéne félned, hogy gyógyszerek, eszközök és szakemberek híján belehalsz egy hétköznapi műtétbe.

Amíg nem teszel ellene, csak egy megtűrt személy maradsz a saját hazádban, akit lehazaárulóznak, akinek tilos tiltakozni, tilos véleményt nyilvánítani, tilos egyet nem érteni. Szolga lettél, akinek megszabják, mennyit kell túlóráznia, aki köteles éhbérért dolgozni, aki bármikor kilakoltatható, lecsukható, bíróság elé állítható, ha gondolkodni mer, ha önálló véleménye van, ha nem NER-kompatibilis és nem megalkuvó.

Ugye, világosodik lassacskán az elméd.... Te magyar állampolgár vagy! Olyan állampolgár, akinek vannak eszközök a kezében, hogy eltakarítsa az alkalmatlan embereket a közéletből. Felelős vagy a hazádért, annak jelenéért és jövőjéért! Felelős vagy azért, hogy az országot olyan emberek irányítsák, akik képesek a köz vagyonát jóra fordítani! Mert te választod őket! Neked tartoznak felelősséggel! Rajtad is múlik, ki kerül az ország élére: tolvajok és csalók vagy Széchenyi és Deák méltó utódai! Te nyugodt szívvel adnál Orbánnak és Mészárosnak bankkártyát a privát számládhoz? Az országéhoz miért adsz?

Légy végre igazi magyar állampolgár! Járj nyitott szemmel, nézz körül, gondolkodj, kérdezz, vond felelősségre a bűnösöket és cselekedj! Ha nem teszed, nincs jövőnk! Se neked, se a gyerekednek, sem pedig az unokádnak.

Egyszer majd felteszik neked a kérdést az utódaid: Tettél valamit azért, hogy jobb legyen az ország?

Nézz magadba! Ebben a pillanatban vajon tudnál bűntudat nélkül igennel válaszolni?

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr8414462738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása