Éljen a demokrácia! És most döntsük el, ki nem tartozhat közénk!
2015. február 11. írta: Katona Andrea

Éljen a demokrácia! És most döntsük el, ki nem tartozhat közénk!

240px-stop_hand_nuvola_svg.png

 

Szavak, csak szavak: demokrácia, egyenlőség, összefogás. Nézzünk csak mögéjük! Hangzatos jelszavaink mögött egy cseppet sem vagyunk mások, mint azok, akiket megvetünk a kirekesztő nézeteik miatt.

"Fogjunk össze, mert csak így győzhetjük le a jelenlegi rezsimet, mindenkire szükség van, de a jobbikosok és azok szavazói, hívei, szimpatizánsai ne jöjjenek! Minden jobbikos náci és antiszemita." - hallható egyes csoportokban.

Most ti bélyegeztek meg embereket, és lökitek ki őket a közösségből! Kik jönnek legközelebb? A szőkék? A balkezesek? A punkok? No meg azok rajongói?

Miért nem elég azt kimondani a moderációs szabályokban, hogy azok az emberek, akik antiszemita gondolatokat osztanak meg, akik megsértik mások méltóságát stb. kitiltásra kerülnek. Miért kell embercsoportokat eleve kizárni az együttműködésből és együtt gondolkodásból?

 

west_1988_1-619x350.jpg

 

Ti mennyire örültök annak, amikor Ausztriában az alábbi tábla fogad benneteket: magyar, ne lopj? Kikéritek magatoknak, mert ti aztán nem...... Lehülyézzük a mezőtúriakat, az ózdiakat, mert jobbikos képviselő nyert náluk? Milyen alapon? Akkor minket is lehülyézhetne az EU vagy Amerika, mert a Fidesz nyert az országban... És hiába kiáltoznád, hogy te nem rájuk szavaztál. Érted a logikáját annak, amit mondok?

Ugye, milyen pocsék dolog az általánosítás és az előítélet? Ha veled szemben történik, hiba, de te nyugodtan alkalmazhatod másokra?

Képzeld el azt a paraszt embert, aki egész évben dolgozik a kertjében, és minden nyáron lelopják a termését. Bemegy a rendőrségre, feljelentést tesz, de nem történik semmi. Ha ő próbál védekezni (például áramot vezet a kerítésbe vagy kutyát tart), akkor gyilkosnak kiáltják ki. Senki nem segít neki, se a hatóság, se a törvény, se a szomszédok, mert ők meg félnek a tolvajok bosszújától. Aztán jön egy párt, amelyik azt mondja, rendet rakunk, nem tűrjük ezt tovább.A paraszt bácsi a sok pártígéret közül szelektíven csak azt hallja meg, amelyik neki segítséget ígért. Így hát rájuk szavaz. Miközben nem náci a szerencsétlen, a legjobb barátja zsidó, a fia meg lehet, hogy homoszexuális. Ő csak arra az egyetlen problémájára akart segítséget találni, mire te te most azt mondod: nem kívánatos vagy a társaságunkban. De azért éljen a demokrácia, és pusztuljanak a kirekesztők!

Ezzel a hozzáállással te fogod a bizonytalan embereket a Jobbik szavazójává tenni, gratulálhatsz magadnak!

Ui.: Sok barátom fradista. Évtizedek óta! Mégsem törik-zúzzák és szaggatják szét a meccsek után a metrókocsikat, mert a meccs öröméért és a csapatért járnak oda, nem a rombolásért, a piálásért és a verekedésért. Nem ultrák! Mégis sokan összemossák őket. Jó kis szillogizmus: Az ultrák vandálok. Az ultrák fradisták. Minden fradista vandál... Vagy mégsem?

 

***********************************************

boritokep_demo.jpg

Ha egyetértesz, és végre tenni is szeretnél a változásért, csatlakozz:

DEMO - Demokratikus Európai Magyarországért

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr397162745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása