“Elrettentő” büntetés várhat a két garázdára
2017. június 30. írta: Katona Andrea

“Elrettentő” büntetés várhat a két garázdára

21hatarutivaganyok.png

Néhány napja nagy port vert fel, hogy két - magát egy nagy és erős ország állampolgárának tartó  - férfi belekötött a metrón egy hölgybe, s a segítségére siető férfit úgy megverték a Határ úti metrómegállóban, hogy az kórházba került. Mivel a buli ilyen jól sikerült, és fényes győzelmet arattak, adrenalinnal töltve tovább indultak, hogy folytassák a mókát. Egy buszon meg is találták a megfelelő áldozatokat, egy náluk sokkal gyengébb és védtelenebb fiatal lányt és két srácot. Azzal azonban nem számoltak, hogy itt is lesz egy lovag, aki nem nézi tétlenül a zaklatást, és rájuk szól, de mivel ketten elég erősnek gondolták magukat, hát megtámadták a férfit is. Nem volt jó ötlet. A lány segítségére siető férfi ugyanis - Bács Péter, színész, aki egy színházi próbáról tartott hazafelé - 15 évig kickboxolt, és egy gyengéd, de határozott mozdulattal simán lerúgta a két harcias fickót a buszról.

Egy fiatal egyetemista srác, aki szintén megpróbált az inzultáltak védelmére kelni, a kövérebbik garázda ütése nyomán szilánkos arccsonttörést szenvedett. Eközben a többi utas némán és mozdulatlanul nézte végig az eseményeket, a "bátor" buszvezető pedig, ahogy a két féreg lerepült és az őket megfegyelmező színész leszállt utánuk, már be is csukta az ajtókat, és elszáguldott a megállóból, magára hagyva Bács Pétert a két elborult agyú alakkal. A színész cuccai a buszon maradtak, így gyorsan betörte a nagyobbik fickót orrát, majd egy gyors sprinttel a következő megállóban beérte a buszt.

A 19 éves, 180-185 centi magas, erős, kövér testalkatú, arcszőrzet nélküli, fejtetőig borotvált, fejtetőn rövid hajú T. Gábor ma reggel feladta magát, botsáska külsejű társát - aki egyedül valószínűleg már nem ilyen bátor - még keresik a rendőrök.

No, de mi várható? Nézzük a működő magyar jogrendszert... A bíróság valószínűleg elrettentő büntetést fog kiszabni, a két fiatal garázda - bizonyára nehéz gyermekkoruk volt - köteles lesz legalább háromszor elolvasni József Attila: Karóval jöttél... c. versének első sorát (Karóval jöttél, nem virággal), olvasási problémák esetén a vers hangoskönyv formájában is elérhető. Nem szabad ilyesmit tenni - szól majd rájuk szigorúan a bíró, és útjukra engedi a fejlődésben lévő fiatalokat.

Ám a másokat megvédő színészre és társaira már a jognak is oda kell figyelni. Mert hogy van az, hogy csak úgy beleavatkoznak néhány fiatal "kedves évődésébe", és vissza mernek ütni, amikor a két garázda ijedten "meglöki" őket. Önbíráskodást kiabálnak majd, és pszichológusok hada fogja vizsgálni, mit okozott a két fiatalember lelkében az őket ért fizikai agresszió, pert indíthatnak súlyos testi sértés miatt, a ruhájuk esetleges elszakadása miatt, a félbeszakadt utazás miatt (hiszen bizonyára érvényes jegyük volt), az ügy kivizsgálása és tárgyalása miatt kieső munkabérük miatt és még sorolhatnánk.

A BKV is kártérítést fog követelni a járat késése miatt, az esetlegesen szükséges plusz takarítás miatt, és a sofőrt ért lelki megrázkódtatás miatt...

A rendőrség bizonyítékokat gyűjt (már amennyire szerény felszerelése megengedi), túlterhelt nyomozók kivizsgálják az ügyet, majd a bíróságon egy olyan bíró, aki még soha nem került hasonló helyzetbe, órákig fogja taglalni, melyik másodpercben mit kellett volna másképp tennie a magát és másokat védő vádlottnak.

Azt hiszed, ilyen nem történhet meg? Ne légy naiv! Fejétől bűzlik a hal!

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr1512727044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása