Vissza a fára!
2015. január 19. írta: Katona Andrea

Vissza a fára!

osember.png

 

Az utóbbi 4 évben egyre inkább az a benyomásom, mintha visszafelé néznék egy filmet. Ebben a filmben azonban sajnos nem a törött váza lesz újra ép, és nem a halott ember támad fel, hanem a fejlődés és a történelem kereke fordul vissza. Na, nem magától, és nem természetes úton, hanem - nagy recsegés és ropogás közepette - néhány fejlődésben megrekedt, ám hatalommal rendelkező öntelt pojáca akaratából.

Mindig is azon a véleményen voltam, hogy akit a hatalom megváltoztat, attól vissza kell azt venni, mert nem érdemli meg. Orbánék nem értik - ahogy sajnos sok más politikus sem -, hogy az ő feladatuk a nép szolgálata, az ország jobbítása, nem pedig öncélú - és egyre idiótább - ötleteik erőből történő megvalósítása, és privát vagyonuk (bocsánat, barátaik, rokonaik, szervilis szolgáik vagyonának) gyarapítása. Valljuk be, ilyen szintű pofátlanságra, önkényre és "kormányzásra" egyikünk sem számított.

Vajon mi okozhatja, hogy egy lánglelkű, szabadságért küzdő, a kommunizmus világában felnövő értelmes fiatalból egy hataloméhes, nagyképű, öntelt önkényúr legyen? Hogy lehet, hogy reggelente nem köpi szemen magát a tükörben? Vajon eszébe jutnak fiatalkori és ellenzékben elmondott beszédei? És ha igen, hogy tud együtt élni ezzel? A pszichiátriában ismert az ilyen eset, skizofréniának hívják... Vajon az utóbbi években a hangok mondják meg neki, hogy mi legyen a másnapi kormányprogram? Vagy elrabolták az UFO-k? Egy ilyen emberrel még a hétköznapi életben sem lenne könnyű együtt élni, bár akkor - ha ő csak szimplán a szomszédunk lenne - legalább meglenne róla a véleményünk, és saját, valamint családunk védelmében fel is lépnénk ellene. Most miért nem tesszük?

 

mult_jovo_ov.jpg

 

Hála nekik, visszafelé haladunk az időben... A boltok bezárnak vasárnap, tilos lesz "bűnben", élettársként együtt élni, kötelező lesz gyereket szülni, mert aki nem teszi, az büntetést fizet, és nem bújhatunk ki majd a kötelező hitéleti továbbképzés alól sem. Vajon "kétharmados" többségükben mikor szavazzák meg maguknak az első éjszaka jogát, és mikor jelennek majd meg az új földesurak narancssárga kutyabőrrel és pallosjoggal felvértezve?

Ha így halad tovább, és nem teszünk semmit, hamarosan sor kerül arra is, hogy egy szál rongyban, lakás, pénz és munkahely híján, csendesen, magunkban makogva visszamászunk a fára.... Ott fent az ágakon nem kell többé sem aggódnunk, sem gondolkodnunk vagy döntenünk, hiszen mint tudjuk, egy majomnak nincs szavazati joga....

 

***************************************

boritokep_demo.jpg

 

Ha egyetértesz, és végre tenni is szeretnél a változásért, csatlakozz:

DEMO - Demokratikus Európai Magyarországért

A bejegyzés trackback címe:

https://viharzona.blog.hu/api/trackback/id/tr387087967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szpal 2015.01.19. 21:29:11

Erre még nem is gondoltam, hogy visszafelé haladnánk az időben. Nekem elfogadható, hogy egy magát konzervatívnak valló párt konzervatív elemeket próbál megvalósítani, még ha nem is szerepelt a programjában pl. a vasárnapi zárvatartás, főleg, hogy van egy jobboldali vetélytársa is, a Jobbik, amelyik jobbról folyamatosan szorongatja a kormányt. Mit tehet ilyen helyzetben az ellenzék? Vagy ugyanezen a konzervatív alapon próbál más politikai megoldásokat kínálni, vagy teljesen más alapokra épít, mondjuk a hazai és nemzetközi baloldali és liberális hagyományra - csak az a baj, hogy ezek az ideológiák világszerte válságukat élik és itthon méginkább lejáratódtak. A korrupciómentes, polgári Magyarország programja lenne most is a megoldás, amit a cikkben idézett fiatalkori Orbán is szeretettt volna.

Katona Andrea 2015.01.19. 21:40:15

A konzervatív és az álszent között hatalmas különbség van...
süti beállítások módosítása